Ateş’ten deprem açıklaması

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem ile alakalı bir açıklama yaptı.

Ateş’ten deprem açıklaması

Türk milletinin birlik olduğu zaman yaralarını sarmasını bilen bir millet olduğunu vurgulayan İl Başkanı Ateş, “Ancak bu felaketten çıkarmamız gereken dersler olduğunu unutmamamız ve bunun sebeplerini sorgulamamız gerekiyor. Suç sadece müteahhitlerin mi, yoksa ona izin veren belediyenin mi, yapı denetiminin mi, projeyi çizenin mi, yoksa seçim öncesi bir oy alabilmek için imar affını çıkartıp 100 binlerce eve imar affı verenin mi? Bunun sorgulanması iyi yapılmalıdır. Ama unutulmamalıdır ki, bu millet bunu yapanlardan, vebali olanlardan mutlaka hesabını elbet bir gün soracaktır. Ayrıca bazı güruhların, birlik beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde toplumu ayrıştırma, ötekileştirme çabalarını hayretle izliyoruz. Dün bize düşmanlık ettiğini söylediğimiz, bugün bize yardım eden devletlerle bile birbirimize dostluk mesajları gönderirken niye bu zor zamanda birbirimizi kırıyoruz” dedi.

Deprem bölgesinin tamamını gidip gördüğünü belirten Ateş, “Oraları gittim gördüm; İnanın bundan sonra oralarda yaşamak çok zor olacak. İnsanın içinden gelmese de şunu düşünüyor ölenler öldü kurtuldu da geride kalanlar nerede olursa olsun bu acı ile nasıl yaşayacak. Şimdi gelelim yapılacaklara devleti yönetenler başlarını ellerinin arasına alıp hesap yapacaklar. Bu kanal İstanbul, millet bahçeleri, acil olmayan yatırımlar durdurulup buradaki acılı vatandaşlarımızın bir an önce huzurlu bir yuvaya kavuşturulması lazım.  Gümüşhane’mizde yapılan millet bahçesinin ihalesi hemen durdurulsun. Valilik olarak düşünülen eski Devlet hastanesinde dizayn edilerek deprem zadelerinin hizmetine verilsin” diye konuştu.

Üniversitelerin kapatılıp uzaktan eğitime geçilmesinin yanlış olduğunu belirten Ali Ateş; “Birde işin kolayına kaçıp ta Üniversiteleri uzaktan eğitime zorlamayalım. Zaten 2 yıl kaybettiler yarım yılda kaybetmesinler. Depremzedeleri yurtlarda barındırmak gibi saçma bir bahane kabul edilemez. Bu millet büyük millettir her vatandaşımız yeri gelirse evinin kapılarını bir aileye açar” ifadelerini kullandı.

Ateş, tüm ülkenin tek yumruk olduğunu ve en organize kurumun millet olduğunu belirterek, “Milletimizin her bir ferdine, Gümüşhane halkına, valiliğimize, belediyelerimize, Sivil Toplum örgütlerine, bayanlarımıza, gençlerimize, siyasi partilere, özellikle Ülkücü gençlere ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük millet bunların altından inşallah kalkacaktır” açıklamalarında bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER