Aydın istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, partisinden milletvekili aday adayı olabilmek için 8 yıllık İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Aydın istifa etti

Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2015 yılında atama ile başladığı daha sonra 2017 il 2020 tarihinde yapılan il kongreleri sonucunda tekrar seçildiği Gümüşhane İl Başkanlığı görevinden MHP parti tüzüğünün 94. maddesine istinaden önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için ayrıldığını açıkladı.

Yaklaşık 8 yıllık görev süresi boyunca MHP’nin bölünüp yok olduğu sanılan Gümüşhane’de siyasi görüşü değil de kendilerini zirveye çıkaran milletvekilleri, Belediye Başkanı, İl Başkanları, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyelerinin başka yerlere gitmelerine rağmen 2018 genel seçimlerinde yüzde 20,50, 2019 yerel seçimlerinde de 14 belediyesi olan Gümüşhane'nin 10 Belediyesini kazanarak Türkiye de bir rekora imza attıklarını kaydeden Aydın, “Gerek ilimizin gerekse ülkemizin yaşadığı onca sıkıntı karşısında birlikte omuzladığımız büyük mücadele sonunda il, ilçe, Ocak teşkilatları, belediyemize bağlı yan kuruluşlar, sendikalar, Türkav, il genel meclisi, belediye meclis gruplarıyla kenetlenerek gün geçtikçe davamızı zirveye taşımak için kavli karar verdik. Çok az bir süre kalan milletimiz ve ülkemiz adına çok önem taşıyan, Türk İslam aleminin geleceğini yakından ilgilendiren 2023 genel, 2024 yerel seçimlerine doğru hızlıca yol alırken ülkücü hareketin yeni il başkanımızın ve yönetimin arkasında ilerleyerek seçimlere hazırlanmak ve seçimlere daha güçlü daha dinamik bir teşkilat düzeniyle girip başarılı olmak kaçınılmaz istek ve arzumuzdur. Bu vesile ile ilimiz ve Türkiye genelinde daha güçlü geleceği için çok önemli gördüğümüz bu bayrak değişimi akabinde başlayacağımız yeni süreçte il başkanımız ve teşkilatlarımızın emrinde, yanlarında dimdik duracağımı tekrar ifade etmek isterim” dedi.

Parti tüzüğünün 94. maddesi gereğince aday adaylığı için istifa ettiğini hatırlatan Aydın, “8 yıla yakın bir sürede yürüttüğüm il başkanlığı benim evlatlarıma, sülaleme, köyüme gurur verici bir şeref olmuştur. Bu şeref görevi bırakmış olsam da asla ve asla o makama leke getirecek hiçbir davranış içinde olmayacağıma söz veriyorum. Bundan sonraki süreçte şahsi ikbal çıkar gayesinde asla olmayacağımı Allah'ın bana verdiği ömür süresince şartlar ne olursa olsun partim, teşkilatım ve liderim genel başkanım devlet Bahçeli beyin emrinde ve yanında olacağımı gururla belirtmek isterim. Görev yaptığım sürede benden güvenlerini hiç ama hiç esirgemeyen sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli beye, bizlere teşkilatçılığın ne olduğunu öğreten teşkilat başkanımız sayın Edip Semih Yalçın beye, divan üyelerimiz ve tüm teşkilatlarımıza, tüm delegelerimize, tüm seçilmiş kardeşlerime, yöneticilerimize, il ve ilçe ocak başkanlarımıza, Türkav ve sendikalarımıza, tüm dava arkadaşlarıma, Kaçep başkanımız ve yönetimine teşekkür ederim. Tüm dava arkadaşlarım ve hemşehrilerimden şahsıma haklarını helal etmelerini diliyorum. Benim her kimde hakkım varsa helali hoş olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER