Başkan Çimen'den Kınama

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, demokrasi dışı provakatif eylemlerle, toplumsal ve siyasal yapıya tuzak kurmaya çalışanların hedeflerine asla ulaşamayacaklarını söyledi.

Başkan Çimen'den Kınama
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, demokrasi dışı provakatif eylemlerle, toplumsal ve siyasal yapıya tuzak kurmaya çalışanların hedeflerine asla ulaşamayacaklarını söyledi.

Başkan Çimen, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Mecliste gerçekleştirilen yumruklu saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu açıkladı.

Saldırı münasebetiyle bir açıklama yayınlayan Çimen, siyasal mücadelenin siyaset dışı yöntemlerle yerine getirilmesinin asla kabul edilemez bir büyük sapma olacağı uyarısında bulundu.

Türkiye’nin son 13 yıl içerisinde istikrar ortamıyla elde ettiği ekonomik ve politik kazanımları içine sindirmekte zorlananlar bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çimen, “Siyasal ve toplumsal meşruiyetimizin kaynağını millet iradesi oluşturmaktadır. Millet iradesini içine sindiremeyenler, milleti oluşturan unsurları birbiriyle çatıştırarak, kirli emellerine ulaşmayı hedeflemektedir. Geçtiğimiz yıl sahnelenen ‘Gezi Parkı’ olaylarıyla bu senaryo pervasızca hayata geçirilmeye çalışıldı. Milletimizin sağduyusu, hükümetimizin feraseti ve güvenlik güçlerimizin basiretiyle bu tuzak hamd olsun ki atlatıldı. Şimdi, demokratik kültürümüzün en temel ayağını oluşturan seçimlerden istedikleri sonucu elde edemediklerini gören bu karanlık odaklar, toplumsal çatışmanın fitilini ateşlemek için Kılıçdaroğlu olayında da görüldüğü gibi her yolu deniyorlar. Fitneyi körükleyerek, toplumsal barışımızı bozmaya çalışanlara asla fırsat verilmemelidir. Milletiyle kucaklaşan devletimizin gücü, bu hain oyunları yerle yeksan edecek imkan ve kabiliyetlere sahiptir. Milletimizin hassasiyetlerini kaşıyarak, toplumsal dokumuzu kamplaştırmaya çalışanlar hedeflerine asla ulaşamayacaktır. En büyük siyasal sapma, toplumsal hedeflerin siyaset dışı yöntemlerle yerine getirilmesi tuzağıdır. Milletimizin büyük tarihsel tecrübesi, bu kirli niyetleri ve senaryoları akamete uğratacak olgunluktadır. Provokatif eylemlerle amaçlanan çatışma ortamına bu ülkeyi seven hiçbir vatan evladı pirim vermeyecektir. Büyük Türkiye hedefleriyle 2023’e hazırlanan milletimizi kimse bu kutsal yoldan geri döndüremez. Bu düşüncelerle, Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan menfur saldırıyı bir kez daha kınıyor, milletimizi her anlamda uyanık olmaya çağırıyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER