BBP Kelkit İlçe Başkanı Recai Demir partisinden istifa etti

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 2014 yılından beri Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Recai Demir, yönetimiyle birlikte “Büyük Birlik Partisi Muhsin Başkanımızın partisi olmaktan çıkmıştır, çıkarılmıştır” diyerek görevinden istifa etti.

BBP Kelkit İlçe Başkanı Recai Demir partisinden istifa etti

Son yerel seçimlerde büyük bir başarı göstererek Kelkit’te bir belde Belediye başkanlığı, 3 İlçe Belediye Meclisi üyeliği kazanan BBP’nin Kelkit İlçe Başkanı Recai Demir, yayımladığı basın açıklamasıyla istifa gerekçelerini anlattı.

İlçe başkanı olmasının ardından çok kısa sürede teşkilatı kurmakla kalmayıp aynı zamanda Alperen Ocaklarının kurulmasında yer tahsis etmek dahil her türlü fedakarlığı yaparak 2014 yılında seçime bile giremeyen partinin oy oranını 2019 yılında yapılan yerel seçimlerinde arkadaşlarıyla birlikte kapı kapı dolaşarak Belediye Meclisi Seçimlerinde ilçe genelinde yüzde 0’dan, yüzde 33,7’ye çıkararak partilerini bölgede 2. parti olmasını sağladıklarını kaydeden Demir, “Bir önceki seçimde AK Parti’nin yüzde 87 oy aldığı Ünlüpınar Beldesi’ne çıkardığımız Belediye Başkanı Adayımızla diğer tüm siyasi partileri geride bırakarak yüzde 50 gibi bir oranla partimize bir belediye başkanlığı kazandırdık. Bu başarıyla sadece bölgemizde değil, Türkiye genelinde parti olarak bir ilke imza atmış olduk” dedi.

Tüm bu başarılı çalışmaların ardından partisinin üst kurul delegeliğini iptal ettiğini, buna rağmen hem seçilen Belediye Başkanına hem de şehit liderleri Muhsin Yazıcoğlu’na olan sorumluluk duygularım yüzünden görevine devam ettiğini kaydeden Demir, “Partiyi ilçemin en saygın partisi haline getirmek için üst düzeyde fedakarlıklar yaptığım herkesin bildiği bir gerçektir. Türkiye’de diğer Belediye Başkanları ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden BBP’den istifa ettikleri halde bizim belediye başkanımız parti genel merkezinin her türlü ilgisizliği ve duyarsızlığına rağmen şu ana kadar başka bir partiye geçmeyerek onurlu bir duruş göstermiştir. Dört tane belediye başkanını bile partide tutmayı başaramayan, her türlü özel işlerini çözdüğü halde belediye başkanlarının hiçbir işi ile ilgilenmeyen bir partide hala ne bekliyorsunuz diyenlere karşı sırf Muhsin Başkan’ın hatırası ve hatırına partide kalmaya devam ettik. Büyük fedakârlıklarla ayakta tutmaya çalıştığım ilçe teşkilatının tüm masraflarını kendi cebimden karşılayarak bölgede en güçlü ve de her gün açık olan Gümüşhane’nin tek ilçe teşkilatı olmasını sağladık” diye konuştu.

Başkan Demir, tüm bu olumsuz koşullara rağmen davalarını daha ileriye götürmeye çalışırken 11 Eylül günü çevre illerde istişare çalışmaları yürüten, çoğu partilerinin kurucusu ve eski genel merkez yöneticisi olanların yolları üzerinde olduğu için Kelkit’e uğradıkları ve bir çay içimliği kadar zaman içerisinde partide kendisini ziyaret ettiklerinden dolayı görevden alınacağı bilgisinin kendisine iletildiğini ifade eden Demir, “Öncelikle şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki eski BBP yöneticisi iken dostluk kurduğum bu arkadaşların ziyaretini geri çevirmem, benim dava ahlakıma ve aile terbiyeme yakışmayacağından kapımı açtım ve bu samimi ziyaretten ziyadesi ile memnun oldum. Gelinen noktada artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Birçok diğer il ve ilçelerdeki uygulamalara bakıldığında, iktidar partisi yada ittifak partileri karşısında başarı sağlayan teşkilat yöneticilerine karşı teşekkür yerine hasımane tavırlar sergilenmektedir. Bu görevden alma yetkisinin, özellikle başarılı teşkilatlar üzerinde uygulanması ise çok manidardır. Hiçbir haklı gerekçe olmadan parti ortalamasının yaklaşık yirmi katı kadar oy alan teşkilatımıza reva görülen bu uygulama bunun en açık göstergesidir. Görülmektedir ki bu usulsüz, vefasız ve hukuksuz görevden almalara, kendileri gibi düşünmeyen, yanlışlarına boyun eğmeyen her teşkilat için daha önce olduğu gibi şimdide devam edilmektedir. Böylelikle kontrollü ve bilinçli olarak parti bölünmeye sürüklenmekte, bu uygulamaları yapanlarca bitirilmek istenmektedir. Son 3 senede yaşanan bu kimlik erozyonu sonucunda, Büyük Birlik Partisi kuruluş ilkelerinden tamamen uzaklaşmıştır. Bu sürece boyun eğmeyen, Muhsin-i duruşta ısrar eden partinin kurucuları, Genel Merkez delegeleri, İl ve İlçe başkanları organize bir şekilde tasfiye edilmiştir. Azimle, şevkle, inançla yaşata geldiğimiz partimiz, artık bir kadro hareketi olmaktan çıkmış, kişisel iş ve ilişkilerin buluşma noktası haline gelmiştir. Hareketimiz, Pazarlık Partisi olarak anılmaya başlanmıştır. Büyük Birlik Partisi Muhsin Başkanımızın partisi olmaktan çıkmıştır, çıkarılmıştır” şeklinde konuştu.

Partilerin davalar için sadece birer araç olduğunu, ifade eden Demir, “Bizim yaşatmak zorunda olduğumuz şey; Muhsin Başkan’ın “başkalaşmış” ellerde çarçur edilen partisi değil, uğruna canını verdiği inanç davasıdır, millet davasıdır. Gelinen nokta itibarıyla Muhsin Başkan’ın vatan, bayrak, ezan ve millet davasına olan bağlılığımız ve vefamızdaki azim ve kararlılığımız adına, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik ve vefasızlığın garabetine mahkum edilen Büyük Birlik Partisinden yönetim kurulum ve arkadaşlarımızla birlikte İstifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fahrettin Gökkaya
Fahrettin Gökkaya - 2 yıl Önce

Kardeş parti bilirim hep. Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah. Bize 'parti bağnazı olmayın diyen. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu idi.

SIRADAKİ HABER