Çakır: Yılda 1 milyon konut parası faize ödeniyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Gümüşhane İl Başkanı Hamza Çakır, toplu konut projelerinin tombaladan umut dağıtma projesine dönüştüğünü öne sürerek, "İktidar ve ortaklarının ülkemize ve milletimize verebilecekleri hiç bir sey kalmamıştır. Her geçen gün ülkeyi biraz daha batırıyorlar" dedi.

Çakır: Yılda 1 milyon konut parası faize ödeniyor

Bugüne kadar TOKİ konutları için müracaat sayısının 7 milyon 500 bine ulaştığını hatırlatan Çakır, "20 yıllık periyotta yılda ortalama 60 bin konut üretilmiş. Yılda 100 bin konut üretseler bu sayıya 75 yılda ancak ulaşırlar. Ne acı ki, müracaat sayısının çokluğu ile övünüyorlar.  Halkımızın konut edinme ihtiyacı adeta piyango biletine dönüştürüldü" diye konuştu.

İktidarın milletin alın terini faiz yoluyla sermaye sahiplerine aktardığını iddia eden Çakır, “2022'de faiz ödemesi 330 milyar TL. Kur Korumalı Mevduat’a 320 milyar ödeyecekler. Toplam 650 milyar TL ediyor. Bu sene bu kadar faiz ve kur farkını ödemeseler 1 milyon tane konutu o parayla yapabileceklerdi. 1 milyon ailenin bedavaya konut edinebileceği tutar faiz yoluyla mevduat sahiplerine aktarıldı. Fakirden zengine doğru büyük bir sermaye transferi söz konusu. Memleketin kaybının büyüklüğü buradan geliyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin içerisine düştüğü bu cendereden ancak DEVA Partisi'nin açıkladığı programlarla çıkabileceğini savunan Çakır, “Genel merkezimiz harıl harıl çalışıyor. Her alanda eylem planları açıklıyoruz. Benzer tablo 2002'de de vardı. Genel başkanımız ekibiyle birlikte kısa sürede ülkenin toparlanmasını sağladı. Krizleri çözme tecrübesi olan tek genel başkan Sayın Ali Babacan'dır. Milletimiz bunun gayet farkında. Seçim otobüsümüz dün Gümüşhane'deydi. Köse, Kelkit, Şiran ve şehir merkezinde dolaştık. Halkımızın gösterdiği yakın ilgi sahada da bunu doğruluyor" diye konuştu. 

DEVA Partisi'nin milletvekilliği seçimine kendi logosu ile gireceğini anımsatan Çakır, "Bizim seçimin sonucuna dair bir kaygımız, baraj diye bir endişemiz yoktur. Önümüzdeki seçimin sürprizini biz yapacağız. On binlerle miting meydanlarını dolduran bir partiyiz. Biz milletimize güveniyoruz" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER