Canlı ve Ateş'ten sert eleştiriler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı ve İl Başkanı Ali Ateş, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada AK Parti’nin milletvekili adaylarının söylemlerini sert sözlerle eleştirdi.

Canlı ve Ateş'ten sert eleştiriler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı ve İl Başkanı Ali Ateş, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada AK Parti’nin milletvekili adaylarının söylemlerini sert sözlerle eleştirdi.

‘MİLLETİ ALDATMAKTAN VAZGEÇİN’

AK Parti’nin gençleri ve sivil toplum kuruluşlarını 13 yıldır dikkate almadığını, ihtiyaç sahiplerinin seçim zamanlarında hatırladığını iddia eden Canlı, “13 yıllık iktidarları döneminde bu milletin başına ördükleri çorap yetmiyormuş gibi seçim zamanı gelince çorap dağıtıyorlar. Acaba çorap dağıtarak, Türk milletinin başına daha çok çoraplar öreceğiz mesajını mı vermek istiyorlar?” dedi.

SODES kapsamında desteklenecek olan projelerde hiçbir STK’nın olmadığını kaydeden Canlı, “Sivil toplum kuruluşları ve gençler yok sayılmıştır. Bunları hem yok sayacaksınız, sonrada birkaç yandaş STK’yı toplayıp fotoğraf vereceksiniz STK’lar arkamızda diyeceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bu toplumu aldatmaktan vazgeçin artık” diye konuştu.

Gümüşhane’de gençlerin işsiz işsiz sokakta dolaştığını, üniversiteli gençlerin yurt sıkıntısından kıvrandığını ifade eden Canlı, “Sizler gençlere müjdeli çalışmalarımız var diyorsunuz. 13 yıldır bu çalışmalarınız yoktu da seçimde mi aklınıza geliyor. Gerçekçi çalışmalar yapın, milleti aldatmadan tutarlı söylemleriniz olsun. Geçmiş 13 yıldır bu ülkeyi sizler yönetiyorsunuz, unutmayın. Eleştiri yaparken suçlamak için birilerini aramayın, özeleştiri yapın daha inandırıcı olursunuz. Aksi halde kendi kendinizi inkâr ediyorsunuz, herhalde farkında değilsiniz” ifadelerini kullandı.

‘HER ŞEYE EVET DEDİĞİNİZ İÇİN ÜLKE BU HALDE’

MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ise Genel Başkan Bahçeli’ye yönelik “Herşeye hayır hayır hayır diyor” eleştirilerine “Her şeye evet dediğiniz için, ülkemizin geldiği son durum ortadadır” şeklinde cevap verdi.

Yaptığı açıklamada AK Parti milletvekili adaylarının gazetelere verdikleri demeçlerde Bahçeli’nin her şeye hayır dediği ifadelerini sıklıkla kullandıklarını belirten Ateş, “Her şeye evet dediğiniz için, ülkemizin geldiği son durum ortadadır. Bölücülere evet dediğiniz için ülke bölünme noktasına gelmiştir. Hırsızlara evet dediğiniz için ülke ekonomisi durma noktasına gelmiştir” dedi.

Bir beyanlarında MHP’nin “Hayır” dediği için koalisyon hükümeti kurulamadığını fakat üç satır sonra da “koalisyonla işler yürümez” ifadelerini kullanan AK Parti Milletvekili adaylarını “Bu ne çelişkidir” diyerek eleştiren Ateş, “Evet, koalisyon hükümetini AK Parti ve o partiyi yönlendirenler kurdurmadılar. Toplum mühendisliği yapmayı bırakın. “Koalisyonla işler yürümez” diyorsun, koalisyon hükümetinden neden bu kadar korkuyorsun. Yoksa kendi açıklarımız ortaya çıkar diye mi endişeleniyorsun, kendi “işlerimizi” yürütemeyiz diye mi koalisyonla işler yürümez diyorsun. Tanınma işimiz tamamdır diyorsun. Seçim oluncaya kadar Gümüşhane’ye uğramadınız bizler sizi tanımıyorduk. Ama Gümüşhane halkı ferasetlidir, sizi 15 günde tanıdı, aday olmadan önceki hallerinizi de, dosyalarınızı da tanıdı, öğrendi maalesef.  Gerçekten tanınma işi tamamdır, bu millet sizi de bizleri de tanıyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER