CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç: Gümüşhane için "Gümüşhane İttifakı" gerekli

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, şehrin geleceğini şekillendiren yerel seçimlerin, sadece siyasi bir yarış olmadığını vurgulayarak, "Gümüşhane İttifakı" adı altında bir birlikteliğin şart olduğunu belirtti.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç: Gümüşhane için "Gümüşhane İttifakı" gerekli

Yaptığı açıklamada yerel Seçimlere yaklaşık 7 aylık bir süre kaldığını belirten ve uzun zamandır "hangi partiden, kim aday çıkacak" şeklinde tartışmalara, konuşma ve değerlendirmelere şahit olunduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, “Yerel seçimler genel seçimlerden farklı. Çünkü Belediyeler; bölgesinde yaşayan insanların hemen hemen hepsini ve bu insanların hayatını 7/24 etkileyen bir kamusal hizmet yeri” dedi.

Milletvekillerinin genelde il dışında ve kendi gündemlerinde olması, mülki makamların ve üst düzey bürokratların hemen hepsinin il dışından atanmış olmasının Gümüşhane'de diğer illerin aksine Belediye Başkanlığının önem ve sorumluluğunu daha da artırdığını savunan Ağaç, “Her dönem Belediye Başkanlığı için çok sayıda parti aday çıkarıyor. Seçim sonucunda; her kim seçilirse seçilsin çoğunluğun onay ve desteğini almamış bir şekilde görevini sürdürmek durumunda kalıyor. Seçimlerde özellikle il dışından gelen, bu şehri kısa süre içinde terk edecek ve belki de bir daha hiç görmeyecek, dolayısıyla da şehri kimlerin yöneteceği aslında umurunda olmayan öğrenci kardeşlerimiz; kendilerine sunulan bazı küçük maddi katkılar sonucu oylarıyla bu seçimlerin sonuçlarında ve dolayısıyla bu şehrin kaderinde etkili oluyor” diye konuştu.

Yüzlerce okumuş, mühendis, mesleki ve teknik donanıma sahip, uzman, liyakat sahibi gençler varken sırf seçimleri kazanabilmek için "kimin ne kadar liyakatı var" sorusu yerine "kimin ne kadar oyu var" konusu öne çıkınca meclis üye adaylarının bir bölümünün de liyakatsiz ve donanımsız kadrolardan seçildiğine tanıklık ettiklerini ifade eden Ağaç, “Bütün bu gerçekleri il ve ilçelerimizde uzun zamandır yaşıyoruz. Ama bu davranış modeli ve yöntemi; maalesef ki bu şehrin sorunlarını çözemiyor. Gümüşhane başka il ve bölgelere göre sürekli güç ve kan kaybediyor. Vatanına ve bayrağına bağlı bu şehrin güzel insanları; bir türlü hak ettiği hizmeti alamıyor, bu şehrin standardı ve yaşam kalitesi bir türlü yükselemiyor. Bu gerçekler göz önüne alındığında bu seçimlerde Gümüşhane'de bir "Gümüşhane İttifakı" kurulmalıdır. Bu şehrin yetkili siyasi kadroları, kanaat önderleri, basını, akıl ve vicdan sahibi insanları "Önce Gümüşhane" yaklaşımı ile bu büyük uzlaşının sağlanmasına ve bu memleketin birikmiş ve kronikleşmiş sorunlarına derman olacak bir "Gümüşhane İttifakının" oluşturulmasına, katkı ve destek sunmalıdır. Bu memleket, bu sorumluluk hepimizin. Bu memleket artık; herkesi eşit yaklaşım içerisinde kucaklayacak, adalet ve liyakatle bu şehri yönetecek bir yerel yönetim anlayışına kavuşmalıdır. CHP olarak biz bu yolda üzerimize düşecek her türlü sorumluluğu veya fedakarlığı yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER