CHP Gümüşhane il kongresi yapıldı

Geçtiğimiz günlerde 100.yaşını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığının olağan kongresi gerçekleşti. Tek listeli kongrede mevcut başkan Bedri Ağaç yeniden başkan seçildi.

CHP Gümüşhane il kongresi yapıldı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde birlik ve beraberlik vurgusu yapılan kongre Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığını CHP Parti Meclisi üyesi hemşehrimiz Turan Aydoğan yaptı.

CHP Trabzon Milletvekili hemşehrimiz Sibel Suiçmez ile Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz ve davetlilerin katıldığı kongrede Kurultay Delegeliği nedeniyle Şiran ilçe başkanı Nihat Mallı ile CHP İl Başkanı Bedri Ağaç arasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı.

Çok sayıda partilinin söz alarak konuşma fırsatı bulduğu kongrede salonda bulunanlara hitap eden TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili merkez Yağlıdere köyünden hemşehrimiz Sibel Suiçmez merhum Baro Başkanı Ali Günday’ı rahmetle anarak başladığı konuşmasında ne tek başına geçmiş ne tek başına gençliğin bir şeye yaramayacağını belirterek, “Önemli olan geçmişle gençliğin enerjisini buluşturabilmektir. Geçmişle gençliği harman edebilmektir. Bu harmanın sonucunda bayrağı onlara verebilmektir. Cumhuriyeti kuran atalarımızın torunlarıyız ve bir borcumuz var. Öyle kolayına bu bayrağı, Cumhuriyet düşmanlarına teslim edecek halimiz yok. Elbette seçimlerden sonra üzüldük, kırıldık, umutsuzluğa kapıldık, yıldık. Ama artık yeter. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir bireyine umutsuz olmak yakışmaz. Elbette bu süreci de başarısız olduğumuzu, nedenlerini konuşacağız, birbirimizi eleştireceğiz. Hiç kimse eleştirilemez değildir. Ama bu sosyal medya üzerinden olmamalı. Bu televizyon kanalları üzerinden olmamalı. Bu genel başkanımızı başkalarının önüne atacak şekilde olmamalı. Bu parti disiplinini aşacak şekilde olmamalı” dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde olunması çağrısında bulunan Suiçmez, “Kimse bize üstten aşağıya bir gömlek giydirmeye kalkmasın. Taban, örgüt ne yapacağına karar verecek. Örgütümüzün gücüne inanıyorum. Örgütümüz en iyisini yapacaktır. Bu partiyi rahat bıraksınlar, üstten gömlek giydirmeye çalışmasınlar. Birlikte olacağız. Ben demekten vazgeçip biz demeyi başaracağız ve tekrar halkın umudu olacağız. Türkiye'nin her yerindeki belediyeleri kazanmak için canla başla birlikte çalışacağız” diye konuştu.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ise yaklaşık 7,5 yıldır İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, bu süre zarfında tüm yönetici arkadaşlarıyla ellerinden gelen gayreti verdiklerini ve emek sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye’de siyaset yapmanın, özellikle de muhalefet adına siyaset yapmanın zor olduğunu belirten Ağaç, “Geçmişte beraber görev yaptığımız arkadaşlarımızın hepsinin emeğine ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez gören insanlarla dolu. Herkes gelip geçiyor. Kimse kendini çok önemli, çok büyük görmesin. Siyaset görev yeridir, hizmet yeridir. Yerel seçimlere genel başkanımızın önderliğinde yürüyeceğiz. Yerel seçimlerde başarılı olacağız” diye konuştu.

Siyaseti kendileri için yapmadıklarını ifade eden Ağaç, “Emek veren arkadaşlarımıza saygı duyalım, yardımcı olalım hiç eksiğiniz varsa kapatmaya çalışalım. Şahsi çıkarlarımızı, hırsımızı bir kenara bırakalım. Şu anda bütün ilçelerde adaylarımız var. Zamanı gelince hepsini açıklayacağız ve hepsi de o ilçeyi alacak durumda. Umutlu olalım, iyi niyetli olalım, samimi olalım, birbirimizi kırmayalım, birbirimize sahip çıkalım. Bu günleri böyle atlatmamız lazım. 6,5 ay kaldı. Çok çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz de konuşmasında Gümüşhane’de 1992 yılında Mühendislik Fakültesi kurulumunda görev alarak 16 yıl Gümüşhane’de kaldığını hatırlatarak, “Gümüşhane’nin bende özel bir yeri var. Sizler benim ailemsiniz. Geçtiğimiz hafta partimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutladık. Bizler partimizin birer neferleri olarak hep birlikte atamızın bıraktığı mirası ve değerleri yaşatacak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bilimin ve Atatürk ilkeleri ve inkılapların ışığından asla ayrılmayacağız. Çocuklarımız ve yurttaşlarımızı gurur duyguları bir ülkede yaşatmak için çalışacağız ve hep birlikte başaracağız” dedi.

Yapılan kongre sonucunda yeniden başkan seçilen Ağaç’ın yönetim kurulunda Şükrü Naci Alkan, Pakize Altuntaş, Mustafa Atay, Zeliha Ay, Burakcan Başer, Yahya Bayır, Belgin Çakır, Saliha Dağdeviren, Özgür Deniz Demir, Emre Er, Emriye Ertürk, Umut Batın Ezber, Abdulbaki Gök, Cevat Gültekin, Alpaslan İlgaz, Ernail Karaaslan, Zehra Demet Karabiber, Zehra Demet Karabiber, Mesut Metintaş, Harun Öktem, Hüseyin Salantur yer alırken büyük kurultay delegeliğine Bedri Ağaç, Hami Aydın Akhan, Emre Er ve Belgin Çakır seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER