CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka Gümüşhane’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, geldiği Gümüşhane’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, basın açıklamasında bulundu. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka Gümüşhane’de

Kentte ilk olarak partililerle kahvaltı programında bir araya gelen Nazlıaka daha sonra parti binasında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır’ın da katıldığı toplantıda Gümüşhane’nin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Nazlıaka, “Gümüşhane, en kadim, en köklü tarihi olan kentlerimizden birisi fakat yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Gümüşhane’nin sorunları bitmek bilmiyor” dedi. 

Gümüşhane’nin kaderine terk edilmiş bir il olduğunu öne süren Nazlıaka, “Gümüşhane’nin bitmeyen bir sorunu ise hastane sorunu. Sağlığa erişim en temel haktır. Fakat dünyada bir ilk yaşanıyor. Yolu olmayan tek hastane Gümüşhane’de var. Hastayı hastaneye ulaştırmak için geçeceğiniz yolun sahibinden izin almanız gerekiyor ya da o yolu kullanamıyorsunuz. Ayrıca hastaneler sağlam temellerle sağlam zeminler üzerine inşa edilir. Allah korusun bugün Gümüşhane’de bir deprem olsa o hastanenin hali ne olacak hepimiz endişeliyiz. Bir sorunu daha var bu hastanenin. Yeteri kadar doktoru yok ve buraya gelen hekimlerimizin de halini anlıyoruz. Öyle zor koşullarda çalışıyorlar ki, onlarda hastaya yetişemiyorlar ve kendilerini adeta sürgün yerinde gibi hissediyorlar. Bu durum hekimlerimizin içinde bulunduğu koşullardan kaynaklanıyor. Tedavi olmak için civardaki hangi ile gidebilirim diye düşünüyorsunuz. Yani yaşadığınız ilde değil, hangi ilde tedavi olacağınızı planlamaya çalışıyorsunuz” dedi.

“Gümüşhane de en az bir milletvekili çıkarmak istiyoruz”

CHP olarak Gümüşhane’den en az bir milletvekili çıkarma hedefinde olduklarını söyleyen CHP’li Nazlıaka, “Tüm örgütlü gücümüzle sahadayız. Ve partimize büyük bir teveccüh var. Onun için ailemizi büyütmek, genişletmek gibi bir sorumluluğumuz da var. Çünkü araştırmalar bize şunu gösteriyor. Üye sayımızın arttığı yerlerde partimizin oy oranı da doğru orantılı olarak yükseliyor. Gümüşhane de en az bir milletvekili çıkarmak istiyoruz. Çalışacağız, örgütleneceğiz ve örgütlü gücümüzle birlikte seçim günü geldiğinde sandığa gideceğiz. Oylarımızı vereceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız. Ve güzel günleri, aydınlık yarınları hep birlikte kucaklayacağız” açıklamasında bulundu.

“Gümüşhane’nin kadınlarına güveniyorum”

Seçim çalışmalarında kadınların gücüne inandığını vurgulayan CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ise “Cumhuriyet Halk Partisi dostlarıyla beraber iktidara yürüyor. Bu ailenin içinde yer almak çok önemli. Bizim sizlere ihtiyacımız var. Sizlerden güç ve destek alacağız ve inşallah sonucunu da güzel bir şekilde sağlayacağız. Ben Gümüşhane’nin kadınlarına güveniyorum ve biliyorum ki kadın isterse herşeyi başarabilir. Çok önemli bir yol ayrımına geldik. Yapılan bütün anketler gösteriyor ki muhalefet olarak 10 ay sonranın iktidarıyız. En az yüzde 65 oy potansiyeline sahibiz. Gümüşhane mecliste yeni iktidara mutlaka 1 milletvekiliyle katkı sunmak zorundadır. Burada kimse ego yapmayacak ve kimse şahsi çıkarlarının peşinde olmayacak. Hep beraber ve birlikte bunu başaracağız ve başarmak için bütün şartlar müsait. Zaferimiz kaçınılmaz. Bunu görüyorum ama sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Sorunlarınızı ve beklentilerinizi biliyoruz ama bunları yapmamız için bize güç vermeniz lazım. Yoksa seçimler gelir geçer derdinizi anlatacak kimse bulamazsınız. Geçmişte yaşadık bunları. Bu treni kaçırmamamız gerekir ve kaçırmayacağımıza yüzde 100 güveniyorum. Sizden istediğim şey umut. Umut edeceğiz umut bulaşıcıdır ama korkaklık da bulaşıcıdır. Artık korku duvarları Türkiye’de aşılmıştır umut edeceğiz. Şunu artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirsiniz; Gümüşhane’de Millet İttifakı en az 1 milletvekili çıkarıyor garanti. Bunları gaz vermek için söylemiyorum elimizde anket sonuçları var. Bunu başarabiliriz” dedi.

CHP MYK Üyesi Fevziye Pehlivan ve CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş’ın da eşlik ettiği basın toplantısının ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER