CHP’nin kongre takvimi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) kongre ve kurultay süreci başlarken, Gümüşhane’de yapılacak kongrelerin tarihleri de açıklandı.

CHP’nin kongre takvimi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) kongre ve kurultay süreci başlarken, Gümüşhane’de yapılacak kongrelerin tarihleri de açıklandı.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, parti tarihinde Gümüşhane'de ilk defa mahalle bazlı ilçe kongre delege seçimi üyelerin katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Bunun parti içi demokrasinin kökleştirilmesi, halkın katılım düzeyinin artırılması adına çok önemli bir olay olduğunu kaydeden Ağaç, “CHP'nin ülkenin pek çok yerinde her kongre sürecinde gerçekleştirdiği bu uygulamanın, ilimizde de başlatılmasını çok önemsiyoruz. İnşallah bu çabamız gelişerek devam edecek. Demokrasinin gelişimine katkı sunmaya dönük bu çabanın tüm siyasi partilerimize de örnek olması bizleri memnun edecektir” dedi.

Ağaç, açıklamasında partisinin Gümüşhane’de ki kongre takvimini de paylaştı. Buna göre 14 Aralık’ta Kelkit İlçe Kongresi, 16 Aralık’ta Torul İlçe Kongresi, 18 Aralık’ta Kürtün İlçe Kongresi, 19 Aralık’ta Şiran İlçe Kongresi, 12 Ocak 2020’de Merkez İlçe Kongresi ve 16 Şubat 2020’de İl Kongresi yapılacak.

Kongrelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Ağaç, “Ülkemiz maalesef içte ve dışta çok ciddi ve kronikleşmiş sorunları yaşamaktadır. Halkımızın birikmiş bu sorunların çözümünde yeni, yıpranmamış kadrolara, yeni bir vizyona ve mantıklı, akıllı ve gerekli proje yaklaşımına acil ihtiyacı vardır. Ülkenin ve ilimizin yeniden normalleşmesi, birikmiş sorunların sağlıklı çözümünün sağlanması için siyaseten bu görevlere talip olarak halkımızı alternatifsiz bırakmama kararlılığında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Durum artık memleket meselesidir ve bir an önce toplumun huzur ve refaha ihtiyacı vardır. Siyasi geçmişi, düşüncesi ne olursa olsun; Atatürk’le, Bayrağımızla, Üniter tam bağımsız vatan anlayışımızla, demokrasimizle, Cumhuriyetimiz ve onun kazanımları ile ve laik ve sosyal hukuk devleti yapımızla sorunu olmayan herkese kapımız ve gönlümüz açıktır. Görev almak isteyen, memleket için taşın altına elini koymak isteyen herkesi partimize katılmaya, görev almaya, destek olmaya veya oy vermeye davet ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER