Çimen Akagün'e Cevap Verdi

"Eğer ki Naciye Hanım bu görevlerden bu kadar rahatsız oluyorsa ve vicdanı rahat etmiyorsa doğru olan partiden değil, partimizin oyuyla seçildiği Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesidir."

Çimen Akagün'e Cevap Verdi
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisi Üyesi Naciye Akagün’ün istifasının ardından ortaya attığı iddialara sert bir dille cevap verdi.

Çimen, yaptığı açıklamada, Akagün’e aldığı görevlerden duyduğu rahatsızlık karşısında vicdanen rahat etmesi için AK Parti’den değil de AK Parti’nin oyuyla seçildiği Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Akagün’ün istifa haberindeki açıklamalarının parti teşkilatında üzüntüyle karşılandığını kaydeden Çimen, siyasetin bir maratona benzediğini, problem çıkınca kaçmanın siyasetin etik kurallarına aykırı olduğunu ifade etti.

AK Parti üyeliğinden istifa etmenin Naciye Akagün’ün belirttiği sıkıntıların çözümüne nasıl bir katkı sağlayacağını sorgulayan Çimen, “Zira Sayın Naciye Akagün’ün  şikayet ettiği konulardan birisi olan İmar Komisyonundaki görevi devam etmektedir. Ayrıca grup kararı olmayan birçok İmar Sayın Naciye Hanımın evet oyuyla geçmiştir. Partimizin kendisine karşı hiçbir zaman bir ayrım gözetmemesinin en büyük kanıtı Meclis Grup Başkanvekilliği olmak üzere bütün komisyonlarda görev verilmesidir. Eğer ki Naciye Hanım bu görevlerden bu kadar rahatsız oluyorsa ve vicdanı rahat etmiyorsa doğru olan partiden değil, partimizin oyuyla seçildiği Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesidir. Meclis Üyeliği görevini bırakmasıdır. Zira bahsedilen sıkıntıların sebebi ve de çözüm yeri Ak Parti değil, Belediye Meclisidir.” dedi.

Akagün’ün sitemlerinden birisi olan Doktor olan oğlunun Gümüşhane’ye gelmesi konusunu da açıklayan Çimen, “Partinin olumlu bakmadığına dair söylemlerine İl Yönetim Kurulu Üyelerimizinde oğlunun buraya gelmek istemediğine şahit olmuştur. Ki İlimize bir doktor getirmek için vermiş olduğumuz çaba kendisi tarafından da bilinmesine rağmen hele ki kendi evladımız olan bir doktoru Gümüşhane’ye getirmemek ihanet olur.” diye konuştu.

Yıllarını Gümüşhane de eğitime harcamış bir insanın böyle basiretsiz açıklamalarda bulunmasını büyük bir talihsizlik olarak gördüklerini dile getiren Çimen, şunları söyledi: “Bütün amacımız Gümüşhane’ye hizmet etmek. İlimizi 15 senedir içinde bulunduğu bu kötü yönetimden kurtarmaktır. Naciye Hanımın söylemlerinde belirttiği gibi ilimizi suyu, caddeleri temiz, halkına hakkıyla hizmet eden bir yerel yönetime kazandırmak için bundan sonra yolumuza AK Parti şiarıyla yetişmiş, onurlu belediye meclis üyelerimizle devam edeceğiz. Sayın Naciye Akagün’e bugüne kadar Partimize vermiş olduğu hizmetler ve çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonra ki hayatında başarılar dileriz.”
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2012, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER