Demir, Tarımsal Desteklemeleri Eleştirdi

SP Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, “Tarım arazisi Gümüşhane’nin üçte biri kadar olan Rize 2011 yılında Gümüşhane’den 18 kat daha fazla tarımsal destek aldı”

Demir, Tarımsal Desteklemeleri Eleştirdi
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarımsal Destek rakamlarına göre Gümüşhane’nin 2011 yılında Türkiye genelinde yapılan tarımsal desteğin 680’de 1’i kadar destek aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada “Reklama Değil Rakamlara Bakalım” diyerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının web sitesinde yayınlanan rakamları değerlendiren Demir, “Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere Gümüşhane’nin yatırım karnesini çıkardık. Bundan böyle her hafta başka bir konu olmak üzere rakamlar üzerinden gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesindeki verilere göre 2011 yılında Gümüşhane’ye verilen tarımsal desteğin 10,3 milyon TL olduğunu, aynı yıl Türkiye genelinde tarımsal destekleme miktarının ise 7 milyar TL olduğunu kaydeden Demir, 2011 yılında Gümüşhane’ye yapılan tarımsal destek Türkiye genelinde yapılan tarımsal desteğin 680’de 1’ine tekabül ettiğini söyledi.

Buna göre çiftçi bazında değerlendirme yapıldığında da Gümüşhane’nin tarımsal destek bakımından Türkiye genelinde son sıralarda olduğunu kaydeden Demir, aynı bölgede bulunan DOKA illerine 2011 yılında yapılan Tarımsal Desteklemeleri ise şöyle sıraladı: Ordu 282,9, Rize 189,5, Giresun 176,1, Trabzon 140,3, Artvin 36,6 ve Gümüşhane 10,3 milyon TL.

Tabloya göre tarım arazisi Gümüşhane’nin üçte biri kadar olan Rize’nin Gümüşhane’den 18 kat daha fazla tarımsal destek aldığını dile getiren Demir, “Şimdi tekrar soralım ilimizdeki çiftçilerin suçu nedir? Neden şöyle veya böyle Bakanlığın verdiği tarımsal desteklerden bizim çiftçilerimizde hak ettiği ölçüde istifade edememektedir?” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER