Eftal Tosun İstifa Etti

MHP'de sular durulmuyor. Eftal Tosun, önce istifa etti sonra bombaladı.

Eftal Tosun İstifa Etti
Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Pazar günü yapılan kongresinin ardından sular durulmuyor.

İl başkanlığını 21 oy farkla kaybeden Eftal Tosun, partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığına sunan Tosun, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kendisine ait işyerinde yaptığı basın açıklamasında zaman zaman gözleri dolan Tosun, istifa gerekçelerini bir bir sıraladı.

İl kongresi için 8 günlük süre içerisinde çalışma yaparak, daha iyi bir yönetim vaadiyle, ülkücü hareket içerisinde yaşadığı bütün birikim ve katkıyı olumlu yönde aktarmak maksadıyla aday olduğunu ifade eden Tosun, teşkilatla ilgili ağır eleştirilerin yer aldığı bir değerlendirme yaptı.

Kongre çalışmaları sırasında gittikleri her ilçede, her beldede, delegenin olduğu her yerde önlerine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı adayı Orhan Mazman’la ilgili hiçbir olumsuzluk çıkmadığını kaydeden Tosun, eleştiri oklarını Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya yöneltti.

8 günlük süreç içerisinde 626 delegenin yaklaşık yüzde 60’ına ulaşabildiklerini dile getiren Tosun, Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, Kelkit İlçe Başkanı Hasan Daldaban, Kürtün İlçe Başkanı Şenol Yiğit, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara’yı ağır bir dille eleştirirken, Şiran İlçe Başkanı Erbil Taştan ve Torul İlçe Başkanı Mustafa Ünlü ile İl Genel Meclisi üyelerine tarafsız duruşları nedeniyle teşekkür etti.

"CANLI’YA HAKKIM HARAM OLSUN"



Tosun’un esas hedefinde ise Belediye Başkanı Mustafa Canlı vardı. Canlı’nın seçildiği 1999 yılından bugüne kadar, hükmetmek istediği bir MHP oluşturmak isteği ile çalıştığını iddia eden Tosun, şu vahim iddiaları dillendirdi: “3 dönem Belediye Başkanı olması için, bütün varlığımızı ve yokluğumuzu, her sıkıntımızı bir kenara bırakarak benimle hareket eden bütün ülküdaşlarımla kendisinin belediye başkanı olması için ortaya koyduğumuz çabaların tamamına asla layık davranmamıştır. Mustafa Canlı’ya bu noktada kendi kişisel hak ve hukukumu, ülkücülük hukukumdan doğan hakkımı haram ediyorum. Mustafa Canlı’yı ailesi ve ailesinin kurduğu sosyal ağ sebebiyle, al gülüm-ver gülüm kabilesi olarak ilan ediyorum. Gümüşhane’de ülkücü hareket Mustafa Canlı’dan ve onun kabilesinden kurtulmadığı sürece bu ülkücü hareketin iki yakası bir araya gelmeyecektir. Bu güne kadar yaptığımız hizmetler ülkücü harekete helali hoş olsun. Bundan sonra da ülkücü kimliğimizi koruyacağız. Yadırgadığımız şey devletin belediye başkanlığı makamıyla ve ülkücülerinde Mustafa Canlı’ya verdiği Belediye başkanlığı yetkisiyle elde ettiği bütün birikimi, ekonomik ve sosyal birikimlerin tamamını, sosyal hayatı yetersiz bir konumda olan, açlık sefalet çeken, mahcup ve mağdur olan arkadaşlarımızın, ekonomik ve sosyal zafiyetleri sebebiyle bulunduğu makamı elde ettiği bütün dünyalık nimetlerini onlar üzerinde baskı aracı olarak kullanarak, ülkücülerin iradesini bizden yana değil de, onun kullanabileceği bir teşkilattan yana olması yönünde tavır koymuştur. Aleni bir sürü birleştirici teklif yapmış olmama rağmen, bu birleştirme tekliflerinin arkasında ülkücü hareketin bir araya gelmesinin engeli de Mustafa Canlı ve ailesidir. Mustafa Canlı Gümüşhane’de 1999 yılında belediye başkanı olduğunda, bir küçük işyerleri vardı, şimdi ise ailesinin şirketler zinciri var. Bunlara herkesin dikkatini çekiyorum.”

“LİSTENİN BAŞINDA MUSTAFA BEY’İN HISIMLARI, LİSTENİN ORTASINDA ORTAKLARI, LİSTENİN SONUNDA DA KARDEŞİ VARDIR”

Pazar günü İl Başkanı seçilen Orhan Mazman’ın listesini de değerlendiren Tosun, listenin başında Mustafa Canlı’nın hısımları, ortasında ortakları, sonunda ise kardeşi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İstiyorum ki; bu al gülüm-ver gülüm kabilesi örnekleriyle daha iyi anlaşılsın. Bu listenin başında ikinci sırada bulunan hanımefendi, Mustafa Canlı’nın oğlunun kayınvalidesidir. Burada soyadı Bayraktar yazılı olan ve kongremize çiçek gönderen hanımefendinin soyadı Büyükbayraktar’dır. Yine Vedat Soner Başer, eczacı kardeşimiz hem Gümüşhane belediyesiyle hem de ticari kişilikleri sebebiyle ve Gümüşhane’de yaptığı bir takım gayrimenkul işleriyle Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile al gülüm-ver gülüm ilişkileri içerisindedir. Bu listede yine Gümüşhane Belediyesine sadece MHP’li olduğundan dolayı ama yaptığı ticaret sebebiyle Ali Ateş gibi belediyeye fatura kesip oradan bir sürü gelir elde eden bir insan söz konusudur. Ve yine bu belediye başkanlığı makamı il başkanımızın işyerinin önüne gidip, oraya kamyonlar park edip, il başkanımızın ticaret yaptığı bütün emtianın yufkanın veya kendi işiyle ilgili bütün ürünleri satın almak kaydıyla ara ara ona da ticari bir baskı yaparak, onun bu makamdaki temsil kabiliyetini sıfırlayarak hatta kendisine mahkûm bırakmak gibi bir konuma koymaktadır. Listenin başında Mustafa Bey’in hısımları, listenin ortasında ortakları, listenin sonunda da kardeşi vardır. Bu listede ailece bulunmalarının ana sebebi, ben bunlarla beraberim, sizde bunlarla beraber olun mesajı vermektir. Ben Mustafa Canlı ile beraber değilim. Ömrüm boyunca ülkücü hareketle beraber oldum ve ülkücü hareketle ölene kadar beraber olmaya yemin etmiş birisiyim. Biraz önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ni aradım ve Özel Kalemden Genel Başkanla görüşme talebimi ilettim. Az öncede istifa mektubumu MHP Genel Merkezine faks ettim. Daha sonra MHP İl Teşkilatına istifa dilekçemi gönderdim.”



Parti üyelerini isim vererek tek tek eleştiren Tosun, şunları söyledi:

“İl Başkanı Orhan Mazman: Hala güvendiğim bir ülkücüdür. Benim ülküdaşımdır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Orhan Bey’e olan itimadım sonsuzdur.
MHP İlçe Başkanı Nurgül Özener: Aday tanıtım toplantımı yaparken, ilçe teşkilatını kapatması sebebiyle, daha sonra da ilçe yönetim kurulunda bulunan bütün seçilmiş arkadaşlarımı, İl başkanı adayının at uşağı gibi bir konuma itip kongre sürecinde taraf tuttuğu için kendisini yadırgıyor ve kınıyorum.
Kelkit İlçe Başkanı Hasan Daldaban: yaklaşık 30 yıldır Kelkit’te ülkücü hareketin sırtında kambur olan Hasan Daldaban, kongre sürecinde şahsı adına yaptığı pazarlıklar neticesinde Kelkit’te ülkücü hareketi pazarlık masasına oturtturmuş, Kelkit merkezinde MHP’ye 1400 oy çıkaran MHP’yi Kelkit’te 4 delegesiyle kongre yaptırıp, MHP’yi MHP içinde bulunarak, MHP’li sıfatı taşıyarak satmıştır, satmaya devam etmektedir. Kendisini bu tavrından dolayı kınıyorum ve yadırgıyorum.
Şiran İlçe Başkanı Erbil Taştan: Sayın başkanı kongre sürecinde ortaya koyduğu delikanlı duruş, ülkücü duruş sebebiyle tebrik ediyorum, kendisine teşekkür ediyorum.
Torul İlçe Başkanı Mustafa Ünlü: Sayın başkanı kongre sürecinde yaptığı davranışlar ve ortaya koyduğu tarafsız tavrı ve erkekçe duruşu sebebiyle tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
Kürtün İlçe Başkanı Şenol Yiğit: Sayın başkanın daha çok toy olduğunu, siyasette pişmesi gerektiğini, makam ve mevkisi olanlara çok erken kurban olduğunu, daha akıllanması gerektiğini ve buna paralel olarak Kürtün’de bu teşkilatı taşıyacak bir birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Onu da bu tez canlı tavrıyla, Kürtün’de ülküdaşlarıyla ve ağabeyleriyle istişare yaparak bir karar almadığı için ve son gece bir delegelik için Kürtün’ün yarısını pazarladığı için kınıyorum.
Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Vakur Kara: 3 Mayıs Türkçülük Bayramı münasebetiyle, eski İl başkanı ve Milletvekili adayı sıfatıyla çağrıldığım toplantıda, adım bile zikredilmeyerek onura edilmediğim için ve kongre sürecinde de ülkücü bir duruş sergileyemedikleri için kendisini isminde bulunan Vakur ismi gibi Vakur olmaya davet ediyorum ve bu tavrından dolayı kınıyorum.
Gümüşhane’deki İl Genel Meclis üyelerimiz Necati ve Rıdvan Bey’i bu süreç içerisinde ortaya koydukları tavır sebebiyle kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
Belde teşkilatlarımızın tamamına teşekkür ediyorum.”

Tosun, toplantıyı kendi ofisinde yapmasının sebebini de şöyle açıkladı: “Hiç kimseyi hedef göstermek istemiyorum. Tek hedef benim. Ama bu Gümüşhane’de yaşadığım sürece, MHP’yi ve ülkücü hareketi ne bunlara nede bu hegemonyaya bırakmadan, bunların kişisel hesaplarını da bozarak, layık olmayan hiçbir kimseyi, hiçbir makama kimse taşıyamayacaktır. Herkes bunu iyi bilsin ve herkes haddini bilsin.”

Eftal Tosun, ayrıca açıklamasını sesli ve görüntülü olarak kaydettirdi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER