'Gümüşhane dev sorunlarla karşı karşıya'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane’nin dev sorunlarla karşı karşıya olduğu gerçeği ile yüz yüze olduğunu söyledi.

'Gümüşhane dev sorunlarla karşı karşıya'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane’nin dev sorunlarla karşı karşıya olduğu gerçeği ile yüz yüze olduğunu söyledi.

Son dönemde ülke ve şehir gündeminde yer alan konularla ilgili bir açıklama yapan Mazman, kalkınmışlık sıralamasında 78.sırada yer alan, esnafın, tüccarın, işadamının ve serbest meslek erbabının genel giderlerini bile karşılayamadığı bu ekonomik sorunlara bir de istihdam ve işsizlik sorunları eklendiğini söyledi.

Gümüşhane’nin dev sorunlarla karşı karşıya olduğu gerçeği ile yüz yüze olduğunu belirten Mazman, “Banka kapılarında kredi ve kredi kartlarında ekonomik kurtuluş arayan, şans oyunları ile ekonomik hayatını değiştireceğini zanneden, üniversite mezunu olup, temizlik, güvenlik ve yemek şirketlerinde taşeron firmalarında geçinmek için torpil arayan ve devlete yük getiren yüzlerce işsizimizin olduğu bu dönemi yaşıyoruz.” dedi.

Siyasi iktidarın yerel yöneticileri ve Gümüşhane milletvekillerine ‘Özel ve hür teşebbüsün açmış olduğu Koza Altın A.Ş. ne ait Mastra madeninin bu günkü durumu ile ilgili neler yapılmaktadır?’ sorusunu yönelten Mazman, şöyle konuştu: “Yüzlerce şirket çalışanın ev, araç ve benzeri ekonomik sorumluluk altına girdiği bu işyerinde siyasi hırs ve kinden dolayı faaliyet göstermemesinde ki amaç nedir. Bu sorunlarla kimler ilgilenecektir. Kamuoyuna arzetmek isterim ki, ilimiz Milletvekillerinin defaten maden işletilecek, şirket değişimi olsa bile madenin faaliyeti devam edecek, çalışanlar işsiz kalmayacak açıklamalarına rağmen bugün hala bir çözüm bulunamamaktadır.”

PARK, BAHÇE VE KAHVELER MUTSUZ İNSANLARLA DOLU

Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin sosyo-ekonomik problemlerinin basın ve propaganda ile örtüldüğünü savunan Mazman, parkta, bahçede ve kahvelerde insanların mutsuz bir şekilde yaşadıklarını belirterek, insanların yarınından umutlarını kesmeden bu sorunların çözümlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İktidar mensuplarının günü kurtaracak ve vatandaşları oyalayacak davranış ve söylemlerle Gümüşhane’ye hizmet edemeyeceklerini dile getiren Mazman, “Devletin ve hükümetin yapması gereken rutin hizmetler abartılarak Gümüşhane’ye yatırım yapılıyor görüntüsü veren Milletvekilleri, unutmasınlar ki milletin zekası ve feraseti çok fazladır. Bir gün kep düşecek ve kel görünecektir. Ayrıca seçildiği günden bu yana Belediye hizmetlerinde ciddi bir hamle yapamayan sayın Belediye Başkanını asli görevini yapmaya davet ederken, hangi basın organının hangi binada faaliyet göstermesi konusunda karar mercii olmadığını hatırlatmak isteriz. Gümüşhane de yaşayan her insanımız değerlidir, kıymetlidir ve onurludur. İnsanlar arasında ayrım yapmak, siyasi ve sosyal tasnif de bulunmak Devleti yöneten ve iktidarı elinde bulunduranlara hiç yakışmaz bir davranıştır. Ama maalesef 12 yıllık AKP iktidarı, milleti germek, kutuplaştırmak ve kamplaştırmak konusunda çok mahir davrandığı kanaati bizde oluşmaktadır. Özellikle bölücü faaliyetlerin arttığı, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğim diye gelenlerin 17 – 25 aralık ölçülerindeki ayakkabı kutuların çok manidardır.  Minarede Ezanı, Minberde Hutbeyi oya tahvil edenler umarız ki cemaati ve camiyi unutmazlar.  Önümüzde yapılacak olan 2015 Genel Seçimlerinde Yüce Türk milletinin AKP iktidarına gerekli cevabı vereceğine olan inancım tamdır. Bugün milletin değerleri üzerinden siyaset yapıp, milletin değerlerine sırtını dönenler tarih ve millet önünde mutlaka hesap verecektir.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER