İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Gümüşhane’de

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Türkiye Cumhuriyeti’nin göçmen politikası diye bir politikası olmadığını savunarak, “Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Gümüşhane’de

Partisinin programı kapsamında Gümüşhane’ye gelen Akşener kent merkezinde esnaf ziyareti yaptı. Atatürk Caddesinde ziyaret ettiği esnaflara mevcut ekonomik durumlarıyla ilgili sorular soran Akşener, Covid-19 salgını nedeniyle ara verdiği programlarına yeniden başladıklarını söyledi.

“Türkiye’de çalışanların yüzde 75’i yüzde 100 asgari ücretli olmuş”

Esnafın Türkiye ekonomisinin belkemiği olduğunu dile getiren Akşener, “Esnafı güçlü olan ülkelerin ekonomisi güçlü olur. Bu nedenle esnafın durumunu anlamak, onlara dikkat çekmek üzere yola çıktım. Üzerine pandemi geldi. Şimdide işler nasıldırı anlamak üzere yeniden dolaşıyorum. Seçmeni de velinimet yapabilmek amaçlı bir çalışmam var. Bu dükkanların içerisine girdiğimde ben ne iktidar partisine de bir başka partiye yermiyorum. Kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum, propagandaları övmeleri seçime bırakıyorum. Gördüğümüz şey şu: Türkiye’de çalışanların yüzde 75’i yüzde 100 asgari ücretli olmuş. Dolayısıyla asgari ücret cenneti bir Türkiye'nin bundan memnun olmayan insanları da bu çalışmanın bir parçası” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü iktidarının göçmen politikası diye bir politikası yok”

Bir gazetecinin “Taliban Kabil’i ele geçirdi. Yoğun bir Afgan göçü söz konusu. Bunun Türkiye için sonuçları ne olur, Türkiye’nin göçmen politikasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu cevaplandıran Akşener, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü iktidarının göçmen politikası diye bir politikası yok. Dünyadan haberleri yok. Ya da gariban insanlar üzerinden aptalca, salakça bir politika izleniyor. Dış politikada eğer burayı bir artı değer olarak kullanmak amaçlıysa bu kapıların haldır huldur açılması bundan daha ahmakça daha salakça bir eylem olamaz. Baştan aşağı Suriyeli mevzusundan itibaren yanlış. 4-5 milyon civarında Suriyeli göçmen olduğu söyleniyor bu ülkede. Biz o gelen insanlara düşmanlık edemeyiz ama 65 milyar dolar para harcandı deniliyor. Ülkemizde 83 milyon insan var. Adam başı her aileye bu pandemi döneminde 800 dolar verilebilirdi” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bir göçmen hendeği oldu”
 

Türkiye’nin bir göçmen hendeği olduğunu iddia eden Akşener, “Bu durum iktidarın bilerek yaptığı bir iştir. Var olan göçmenlerle dövüşmek yerine bu iktidarın yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Afganların gelişinin durulması lazım. Sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması lazım. Suriye’nin yöneticileriyle derhal anlaşıp Suriye’den Türkiye’ye gelmiş olan o insanların memleketlerine can güvenliklerini sağlamak kaydıyla göndermek lazım. Yani Beşer Esad ile anlaşıp, bu insanların ülkelerine gönderilmesi gerekiyor. Aksi taktirde Türkiye’de işsizliğin faturası bu insanlara çıkıyor. Çünkü bir kısım iş sahipleri, köle gibi göçmen çalıştırıyor. Bunun karşılığında sigortalı çalışan Türk vatandaşları işsiz kalıyor. Kriminal mevzular var, haksız rekabetten kaynaklanan problemler var. Bütün bu problemlerin yanında birde Türkiye’nin demografik yapısının değişmesine dair endişeler var. Bu endişeyi taşıyanlardan birisi de benim. Bunu akılla, mantıkla, vicdanla ülkelerine gönderilmek kaydıyla çözmek lazım. Trenlere doldurup insanları göndermekten bahsetmiyorum. Afgan göçünün mutlaka önüne geçilmesi lazım. Ülkeden içeri girdikten sonra ayrı problem. Kamyon arkasında insanlar yolda döke döke gidiliyor. Biran önce sınır güvenliğinin sağlanması lazım” şekline konuştu.

Akşener esnaf ziyaretlerinin ardından kent merkezinde bir süre dinlendikten sonra İstanbul İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken 26 Eylül 2020 tarihinde Covid-19 hastalığı nedeniyle vefat eden eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın Emirler Mezarlığındaki kabrini parti yönetici ve aileleriyle birlikte ziyaret ederek dua edip, karanfil bırakıp mezarına su döktü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER