İYİ Parti kurmayları Gümüşhane’de

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, bir dizi ziyaret ve parti içi programlar için geldiği Gümüşhane’de partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

İYİ Parti kurmayları Gümüşhane’de

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, bir dizi ziyaret ve parti içi programlar için geldiği Gümüşhane’de partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Paçacı, gezdikleri illerdeki sorunları Türkiye'nin gündemine taşımayı amaçladıklarını, Gümüşhane'nin ve Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu savundu.

“Gümüşhane'nin ve Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik”

Türkiye’de 2017 yılında sistem değişikliğine gidildiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile sorunların çok kısa sürede çözüleceğinin ileri sürüldüğünü kaydeden Paçacı, “Görüldü ki 2 yıl içerisinde bu yeni sistem bırakın problem çözmeyi her konuda kriz üretmeye başladı. 2018'den bu yana yaşadığımız ekonomik kriz sonucunda işsizlik rakamları rekor seviyelere ulaştı. Dar tanımlı işsizlik rakamı 4 milyon 650 bin kişiye ulaştı. Yüzde 13,8 oldu. Geniş tanımlı yani işsiz olup da iş aramayanları da dahil ettiğiniz bir geniş tanımı işsizlikte ise rakam 7 milyonu geçti. Bu işsizliğin içerisindeki en büyük pay gençlere ait. Gençlerimizin yüzde 28’ine yakını işsiz. Genlerimizin içerisinde üniversite mezunu işsizlerimizi de çok büyük oranda. 1 milyon 250 bin üniversite mezunu gencimiz maalesef iş bulamamaktadır” dedi.

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde de değinen Paçacı, Allah'tan Türkiye'ye bir daha böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulundu, Japonya'da da çok büyük depremler olduğunu ancak can kaybı yaşanmadığını, vatandaşların ihmalin ve yanlış yapılan binaların kurbanı olduğunu iddia etti.

“Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin deprem bölgelerindeki tüm binalar yeniden elden geçirilsin ve kentsel dönüşüm programı ile yeni bir felaket ile karşılaşmadan önce gereken tedbirler alınsın”

Depremde yıkılan binaları yapan müteahhit, o binalara ruhsat veren belediyeden diğer kamu görevlilerine kadar herkesin bu acı tablodan sorumluğu olduğunu dile getiren Paçacı, “Bugün yarlarımızı sarmaya çalışıyoruz. 1999 depreminin üstünden 20 yıl geçti. Aradan geçen zamanda maalesef İstanbul'da toplanma alanları dahil alışveriş merkezine (AVM) çevrildi. İstanbul’da birçok binanın depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Ama bununla ilgili 20 yıl geçmesine rağmen ciddi bir tedbir alınmadı. Biz buradan hükümeti uyarmak istiyoruz. Bırakın çılgın kanal İstanbul gibi projeleri. Vatandaşımızın can güvenliği, canı hiçbir şeyle kıyaslanmaz. Eğer bu ülkenin 75 milyar lirası var ise Kanal İstanbul'a harcayacağı gelin bu parayla binalarımızı sağlamlaştıralım. Olası depremlerde en az zayiat verecek tedbirleri alalım. Aksi halde yarın yine takdir-i ilahi deyip başımızı öne eğmeyelim. İnsandan daha kıymetli bir varlık yoktur. Devleti yönetenlerin görevi de o insanlara gereken değeri vermek o insanların can ve mal güvenliğini temin etmektir. Bu açıdan diyorum ki başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin deprem bölgelerindeki tüm binalar yeniden elden geçirilsin ve kentsel dönüşüm programı ile yeni bir felaket ile karşılaşmadan önce gereken tedbirler alınsın” diye konuştu.

Ziyarette İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ve partililer hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER