Kongrede kim ne konuştu?

Bugün yapılan ve mevcut başkan Av.Celalettin Köse’nin güven tazelediği AK Parti 7.olağan il kongresinde kim, neler konuştu?

Kongrede kim ne konuştu?

Bugün yapılan ve mevcut başkan Av.Celalettin Köse’nin güven tazelediği AK Parti 7.olağan il kongresinde kim, neler konuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yöntemiyle katılarak partililerine önemli mesajlar verdiği kongrede AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş gündeme dair konuşmalar gerçekleştirdi.

Genel manada birlik ve beraberlik vurgusu yapılan konuşmalardan Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ise geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında Gümüşhane’ye yönelik ifadeleri bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevabi açıklamalar yaptı.

Aydın Doğan Spor Salonunda gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını 27.dönem Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta’nın yaptığı kongrede ilk söz alan isim AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse oldu.

Köse: 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz

Celalettin Köse

Başkan Köse’nin konuşması şöyle: “7.olağan il kongremizin ilimize ve partimize hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bizden önceki dönemlerde AK davaya hizmet etmiş olan kıymetli büyüklerimizden ebediyete irtihal edenleri rahmetle yâd ediyorum. Sizlere bu pandemi sürecinde her ne kadar böyle aramızda mesafe olmadan, kucaklaşarak kongre yapmak istesek de buna imkan vermedi maalesef pandemi süreci. Sizlere de sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum. İnşallah bizler AK Parti teşkilatları olarak Gümüşhane'de Gümüşhane AK Parti ailesinin kıymetli mensuplarıyla, önceki dönemlerde görev almış olan değerli kardeşlerimizle, bugün vazifede bulunan teşkilat mensuplarımızla, Gümüşhane Belediye Başkanımızla, İlçe Başkanlarımıza, kıymetli Milletvekillerimizle hep birlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, aramızdaki kardeşlik hukukunu en önemli vazifemiz sayaraktan Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda partimizin bayrağını daha da yükseklere taşımak için, 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah.”

“AK Parti’de kongreler yeniden bir şahlanıştır, diriliştir”

AK Parti'den önce Türkiye’nin gündemi belirlenen bir ülke olduğunu fakat bugün dünyada gündem belirleyen bir ülke durumuna geldiğini kaydeden Köse, “Dünyadaki tüm mazlumların umudu haline geldik. Bu Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın engin feraseti ve liderlik örneğidir. Onun için bizler de Cumhurbaşkanımızın gücüne güç katmak için Gümüşhane teşkilatları olarak elimizden gelen gayreti göstermekle mükellefiz. AK Parti'de kongreler yeniden tazelenmenin, yenilenmenin bir heyecanıdır. İnşallah bugün bizler burada güç tazeleyerek yeni döneme hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz. AK Parti’de kongreler yeniden bir şahlanıştır, diriliştir. İnşallah biz bu dirilişi bugün burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Çimen: Kongrelerimiz partilerimizin bayram günleridir

Ercan Çimen

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Kongrelerimiz partilerimizin bayram günleridir. 2001 yılından buyana çıktığımız bu yolda bu şanlı yürüyüşte 19 yıldır Gümüşhane olarak inandığımız bu yolda reisimizle hep beraber yürüdük ve bundan sonra da bu şarkı yeni başlamadı ve ömür boyu da bu şarkı hep beraber sürecek. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için Başkomutanımız, Genel Başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'la aynı yolda hep beraber yine yürüyeceğiz, yürütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bugün Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yine 3 kıtaya güven ve huzuru bizler verdik”

Başkan Çimen, “AK Partili olmak, AK Parti misyonunun içinde yer almak, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yol yürümek, dava arkadaşlığı yapmak her kula nasip olmuyor. Onun yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarım biz çok şanslıyız. Bir asır önce atalarımız 3 kıtada at koştururken, zalimlere korku, mazlumlara güven verdi. Bir asır sonra ise sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yine 3 kıtaya güven ve huzuru bizler verdik. Bunu yaparken de milletimizden aldığımız o güçle o destekle sizlerin sayesinde oldu. Sizlerden Allah razı olsun. Bende bu davada il başkanı olarak görev yaptım. Daha sonra sizlerin dualarıyla, sizlerin destekleriyle Belediye Başkanı olarak halen görevime devam ediyorum. Sizlerden aldığımız o güç, Cumhurbaşkanımızın bize verdiği şiarla şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Dünden bugüne kadar bu davaya hizmet eden tüm il başkanlarımıza, il yönetim kurulu üyelerimize, merkez ilçe başkanlarımıza, diğer ilçe başkanlarımıza, belde başkanlarımıza ve mahalle temsilcilerine, sandık başkanlarına, sandık görevlilerine ben şahsım adına teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. Bugünden sonra da görev alacak il başkanımız Celalettin Köse ve il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu davaya hizmet eden kuruluşundan bugüne kadar tüm milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve davanın tüm erlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise “AK Parti milletimiz tarafından kurulmuştur. Özellikle siyaset yapma biçimini ve hizmet anlayışını da halkımızın göstermiş olduğu istikamette yürüten bir siyasi harekettir. 18 yıldan beri kesintisiz olarak Türkiye'yi yönetiyoruz. 18 bütçe yaptık. Bu bereketli bütçelerimizle ülkemizin her tarafına hizmet ettik. Ülkemizin en ücra köşesine kadar hizmetleri götürdük. Halkımızın refahını yükseltmek onların daha mutlu, daha refah içinde yaşamaları için hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Pektaş: Yeni Zigana tüneli 2022’de açılacak

Cihan Pektaş

Gümüşhane’nin AK Parti iktidarları döneminde 12 milyar liranın üzerinde bir kamu yatırımı aldığını ifade eden Pektaş, “Bu yatırımlarla nüfusa oranlandığında Türkiye’de en fazla yatırım alan il durumundayız. Çevre yolumuzu açtık. İnanın Türkiye'nin en güzel çevre yolu oldu. Ayrıca Avrupa'nın en uzun tüneli Zigana tünelimiz şu anda yüzde 75 mertebesinde geldi. İnşallah 2021 sonunda burayı bitireceğiz, 2022’nin başında tüneli kullanmaya başlayacağız. Aynı şekilde kardeş ilimiz Bayburt’la aramızda olan Vauk tünelinin inşaatı da devam ediyor. Orası da çok büyük bir tünel. Yaklaşık 14 bin 800 metre uzunluğunda. Pirahmet Kelkit arası duble yolumuz ve Pekün tüneli inşaatını devam ettiriyoruz. Bir büyük projemiz kaldı. O da Tersun dağı projesi. Onun da projesini takip ediyoruz. Gümüşhane artık bi,r tünelle şehri haline geldi. Bayburtla ortak havalimanının inşaatı devam ediyor. O da yüzde 81 seviyesine geldi. İnşallah önümüzdeki yıl havalimanımızı bitireceğiz. Ayrıca şehrimizin tarihi ve tabii güzelliklerini insanların istifadesine sunmak için tabiat parklarımızın ulaşımını yaptık. Artık son birkaç yıldır her yıl 100 binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bir şehir haline geldik. Ama en önemlisi Gümüşhane bir tarım şehri. Şuana kadar 44 tane baraj ve göletimizin inşaatında başlamıştık. Bunlardan 23 tanesini bitirdik. 21 tanesinin inşaatı ise devam ediyor. Bir kısmı önümüzdeki yıl, bir kısmı da daha sonraki yıllarda bilecek. Ben 2003 yılında DSİ’de çalışırken Gümüşhane’de devlet tarafından yapılan toplam sulanabilir alan 3 bin 300 dekardı. Biz şuanda bunun üzerine 164 bin dekar daha koyduk. 3 bin dekar nere, 164 bin dekar nere? Üstelik de bu 164 bin dekarın yaklaşık 123 bin dekarı tamamen borulu sistem dediğimiz kapalı sulama. İnşallah devam eden barajlarımızı da bitirdiğimiz zaman onların da sulama alanı yaklaşık 188 bin dekar olacak. Arkasından 20 tane daha baraj ve gölet yapacağız. Toplam sayısı 64’e ulaşacak. İnşallah 5-6 sene içerisinde 400 bin dekardan fazla araziyi modern sulamaya açmış olacağız. Bunun niçin söylüyorum? 2002 yılında bizim tarımsal hasılamız 39 milyon lirayken bugün itibariyle tarımsal hasılamız 1,1 milyar liraya yükseldi. İnşallah bundan sonra her yıl bunun katlanarak artacağını hep beraber göreceğiz. Malum bizim Harşit Çayımız Gümüşhane'nin her şeyi. Biz buranın birinci kısmını bitirmiştik, ikinci kısmı da 2017 yılında ihale ettik. Fakat beceriksizlik bir müteahhit aldı burayı işin yüzde 10’unu yaptı ve sonra da iş yapamadığı için tasfiye ettik. Şimdi çarşamba günü sayın Bakanımızla görüştük. İnşallah bunun da ikmalini hızlı bir şekilde yapacağız. Normalde şu ana kadar bitmesi gereken Harşit Çayını 2-3 sene içerisinde bitireceğiz. Bir diğer önemli projemiz Bahçecik barajımız da yüzde 50’lere geldi. İnşallah onu da bitireceğiz. Önümüzdeki yıl da bunun isale hattı ve artırmasının ihalesini de yaparak Gümüşhane'ye billur gibi suyu vereceğiz. Değerli kardeşlerim o kadar çok hizmetimiz var ki bunları anlatmaya vakit yetmez” dedi.

“Onlar bizim oyumuzu hesaplayacağına, kendilerinin neden bu şehirde yüzde 4-5’ten fazla oy alamadıklarına kafa yorsunlar”

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Milletvekili Pektaş, “Grup konuşmasında Gümüşhane'de AK Partinin aldığı yüksek oya kafayı takmış. Değerli kardeşlerim işte hemşerilerimiz niye bize oy veriyor? Cumhurbaşkanımıza inandığı için, AK Parti'ye güvenliği için, bu hizmetleri gördüğü için oy veriyor. Onlar bizim oyumuzu hesaplayacağına, kendilerinin neden bu şehirde yüzde 4-5’ten fazla oy alamadıklarına, neden bir tane İl Genel Meclisi üyesi, Belediye Meclisi üyesi çıkaramadıklarına kafa yorsunlar. Şimdi Amerika'nın yeni başkanından imdat diliyorlar. Efendim diyorlar eğer Türkiye ile ilgili bir projeniz varsa biz sizin gönüllü mandacınız oluruz. Bıraksınlar bu mandacılık zihniyetini de azcık millete güvensinler. İşte bu zihniyetlere geçit vermemek için o yüzden ölümüne Recep Tayyip Erdoğan diyoruz, ölümüne onun arkasından gideceğiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de AK Parti olarak 2001 yılında çıktıkları bu kutlu yolda bütün vesayet odaklarıyla bir bir mücadele ederek, yok ederek ve milletin iradesini iktidara taşıyarak hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

“Topunuz gelin, topunuz gelin”

Bundan sonra da milletin istikameti doğrultusunda yol yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Akgül, “Birileri dün iktidar ümidini iç vesayet odaklarına bağlamışlardı. Sürekli onlar üzerinden acaba bir ara dönem, bir ihtilal, bir darbe dönemi oluşturup da tekrar bir iktidar olabilir miyiz ümidini taşıyorlardı. Bundan ümitlerini tam olarak kesmiş olmalılar ki şimdi dış vesayet odaklarıyla işbirliği yapmaya çalışıyorlar. Hani Cumhurbaşkanımız topunuz, gelin diyor ya işte dış odaklarına güvenenlere ve bu odakların tamamına diyoruz ki topunuz gelin, topunuz gelin” dedi.

Akgül: Önceki dönemlerden aklıma Gümüşhane’ye yapılmış bir hizmet gelmiyor

Osman Akgül

Milletvekili Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler sayın Cumhurbaşkanımızın bu kutlu yürüyüşünde yanında olduğunuz müddetçe ve birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ettikçe, aramıza fitne ve fesatın girmesine engel olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle dünyadaki tüm mazlumların ümidi olan sayın Cumhurbaşkanımızın kutlu yürüyüşü devam edecektir. Bu konuda Gümüşhanemiz en yüksek destek veren illerden biridir. Her seçimde mutlaka ilk 3 arasına girmiş bir iliz. Yatırımları Cihan Pektaş kardeşimiz saydı. Bu ilin üniversitesini, bu kentin ve ilçelerin doğalgaza kavuşmasını, köy yollarımızı ve yapılan diğer hizmetleri ilave ettikten sonra soruyorum AK Parti’nin 2001’de 2002’deki iktidarından önce bu dönemde yapılanları bir yok sayalım. Öyle bir Gümüşhane hayal edebiliyor musunuz? Yani bu hizmetlerin olmadığı dönem. Ve ilginçtir o dönemden öncede benim aklıma Gümüşhane’ye yapılmış bir hizmet gelmiyor. Var mı böyle bir söyleyeceğimiz büyük bir proje.”

“Gümüşhanevi hazretlerinin manevi ikliminden faydalanmış olsalardı yüzde 24’te patinaj yapıp durmazlardı”

Milletvekili Akgül de Pektaş gibi konuşmasının bir bölümünde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Gümüşhane ile ilgili sözlerine atıfta bulunarak, “Kıymetli kardeşlerim Gümüşhane'yi bilmeyenler, Gümüşhanevi hazretlerinin manevi iklimini tatmamış olanlar, o'nun ikliminde nasip dönmemiş olanlar, gelip Gmüşhane'de 2 saat gezip Gümüşhane’yi anlayıp, Gümüşhane hakkında karar verme hakkına sahip değillerdir. Eğer Gümüşhane’yi anlamış olsalardı, Gümüşhanevi hazretlerinin manevi ikliminden faydalanmış olsalardı yüzde 24’te patinaj yapıp durmazlardı. Önce kendilerinin bu milletin değerlerine, bu milletin inançlarına saygı noktasında bir uyarıda bulunmak istiyorum. Önce bu aşamayı kat edin, bunu sağlamaya çalışın, bunun için biraz çaba sarf edin ondan sonra siz Türkiye'deki değişimi göreceksiniz. Bence enerjilerini bu doğrultuda harcamalarını kendilerine tavsiye ediyorum.”

“Yeni dönemde de aynı kardeşlik hukuku içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz”

Seçim sathında Gümüşhane için en büyük projeniz ne sorusuna hatırlatan Milletvekili Akgül, “Kardeşlerimizle birlikte bir kardeşlik, birlik hukuku ve iklimi oluşturmaktır demiştim. Allah'a çok şükür. Bu iklimi oluşturduk. İnanınki bizim bu iklimi oluşturmamızdaki en büyük katkı adaletine ve dürüstlüğüne güvendiğimiz, dava adamlığına güvendiğimiz il başkanımız Celalettin Köse’dir. Ben huzurlarınızda kendilerine teşekkürlerimi, şükranlarını sunuyorum. Yeni dönemde de aynı kardeşlik hukuku içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde, biz birbirimizle ağabey kardeş olduğumuz müddetçe, birbirimize birlikte hareket ettiğimiz müddetçe inşallah AK Partimiz de partimizde Türkiye'de ilk 3 derece içerisinde kalmaya devam edecektir. Bugüne kadar bu davaya hizmet etmiş, ahrete intikal etmiş tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu davaya hizmet etmiş tüm kardeşlerimden Allah razı olsun ve bugün seçeceğimiz yeni yönetiminde her zaman yanında olacağımızı herşeyimizle yanında olacağımızı, birlik ve beraberliğimizi muhafaza konusunda da azami derecede özen göstereceğimizi beyan ediyor, hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 22:12

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER