MHP’nin üçüncü aday adayı Bal oldu

Gümüşhaneli işadamı ve eğitimci Murat Bal, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Gümüşhane Milletvekili aday adayı oldu. Bal, MHP’nin resmi müracaatını yapan üçüncü adayı oldu.

MHP’nin üçüncü aday adayı Bal oldu
Gümüşhaneli işadamı ve eğitimci Murat Bal, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Gümüşhane Milletvekili aday adayı oldu. Bal, MHP’nin resmi müracaatını yapan üçüncü adayı oldu.

Beraberinde kalabalık bir heyet ve araç konvoyu ile İl Başkanlığı binasına gelerek müracaatını yapan Bal, ardından yaptığı basın açıklamasında niye aday adayı olduğunu açıkladı.

Şiran’ın Akçalı köyünden olduğunu ve yaklaşık 30 yıldır Ankara’da inşaat müteahhitliği ve sahibi olduğu özel bir okulda eğitim hizmeti verdiğini belirten Bal, uzun yıllardan beri de MHP’nin çeşitli kademelerinde siyaset yaptığını hatırlattı.

“EN KIYMETLİMİZ GÜMÜŞHANE’MİZE HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Geçtiğimiz dönem Ankara Etimesgut Belediyesi’nde, Belediye Meclis üyesi olarak hizmet verdiğini dile getiren Bal, yıllarca işi gereği Ankara’da kalmakla birlikte memleketinden kopmadığını belirterek, Sokaklarında büyüdüğümüz havasını teneffüs ettiğimiz şehrimize, toprağıyla, kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle, tertemiz iklimine doyamadığımız ilimize, her zaman gurur duyduğumuz en kıymetlimiz Gümüşhane’mize hizmet etmek için yola çıktık. Kursağımızda ki lokmaya şükrümüzü, emeğimiz ve alın terimizle ödeyebilmek için, her şeyin iyisine layık olan Gümüşhane’mizi, hak ettiği en güzel günlere ulaştırabilmek için, yıllarca edindiğim birikimi ve tecrübemi, memleket uğruna feda etmek için, Gümüşhane milletvekilliğine talip oldum.” dedi.

İKTİDARA ELEŞTİRİLER

7 Haziranda yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ülke ve Gümüşhane’ye hayırlara vesile olmasını dileyen Bal, şunları söyledi: “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, hepimizce malumdur. Artık mevcut iktidar, bir terör örgütünün, hadsiz talepleri karşısında eğilip bükülmekte, ne tarihine ne de gücüne layık bir duruş sergilemektedir. Çözüm süreci altında, memleket aşama aşama bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Bir terör örgütü ve onların mensupları, yürüttükleri korkunç politikalarla, ülkeyi dışarıda ve içerde, eğitim ve ekonomide felakete sürüklemişlerdir. Bir ülke düşünün ki 10 yılda, her yıl bir sınav sistemi değişmiştir. Bir ülke düşünün ki komşularıyla sıfır sorunla çıktığı yolda, onlarca düşman ülke kazanmıştır. Bir ülke düşünün daha doğmamış çocukların gelecekleri ipotek altında ve borç batağı içindedir. Bir ülke düşünün yargısı tamamen siyasallaşmış, yargıya hiç mi hiç güven kalmamıştır. Bir ülke düşünün eğitilmiş tecrübe sahibi, birikimli emniyet mensupları, sadece hırsızları, yolsuzları ortaya çıkardı diye görevlerinden alınmıştır. Bir ülke düşünün eğitim sistemi yamalı bohça haline gelmiş, yanlış, beceriksiz, yandaş yöneticiler sayesinde, içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Yazık değil mi bu memlekete, yazık değil mi bu millete, yazık değil mi bu şanlı tarihe, yazık değil mi size güvenen, destek veren, iyi kalpli ve iyi niyetli insanlara.”

“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜMLERİNE HAZIRIZ VE TALİBİZ”


Konuşmasında AK Parti iktidarlarının Gümüşhane milletvekillerini de “rutin görevleri dışında neler yaptılar” eleştirisini yönelten Bal, “İktidarın ilimiz milletvekilleri, yaptıkları ile övünmekte, hizmet ettiklerini söylemektedirler. Gümüşhane’ye rutin görevleri dışında neler yaptılar? Neler vaat ettiler, neleri yapamadılar. Çıraklık, ustalık döneminde bitmeyen yollar, hangi döneme kaldı. Şiran - İkisu yolu daha kaç defa ertelenecek. Git gide azalan nüfusa çare mi aradınız. Kaç Gümüşhaneliye nerede iş buldunuz? Köse ilçemize yapılacak olan Gümüşhane havaalanı daha kaç yıl sürecektir. Bu soruların cevaplarının olumsuz olduğunu hepimiz biliyoruz. Siz bu güveni çoktan bitirdiniz. Davasına inandığım, memleket sorunlarına çare olduğuna kani olduğum, hareketimizin lideri Sayın Devlet Bahçeli ile yol arkadaşlığı yapmaya talip olduğum bu kutlu sancak altında, her sıfatta hizmet etmekten gurur duyacağım. Bu hizmetten geri durmayacağımın bilinmesini önemle arz ediyorum. Sorunları biliyoruz. Çözümlerine hazırız ve talibiz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER