Muharrem İnce Gümüşhane’de

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi' programı kapsamında Gümüşhane’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Muharrem İnce Gümüşhane’de
HABERİN GALERİSİ
İnce Gümüşhane’de

İnce Gümüşhane’de

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi' programı kapsamında Gümüşhane’de vatandaşlarla bir araya geldi.

4 Eylül’de Sivas'ta başlattığı "Bin Günde Memlekete Hareketi" programı kapsamında Gümüşhane'ye gelerek Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret eden İnce, Fatih Parkı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Bin Günde Memlekete Hareket” olarak Türkiye'yi karış karış dolaşarak vatandaşlarla hasbihal ettiklerini ifade eden İnce, “Vatandaşın derdi anlatacak birisi olsun istiyoruz. Memleketin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Onları 81 vilayeti tamamladıktan sonra büyük ilçelerimiz de gezip sonunda bir raporla sorunlar ve çözüm önerileriyle beraber milletimizin karşısına çıkacağız” dedi.

Bir gazetecinin Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek açıklamasına ilişkin sorusunu yanıtlayan İnce, “Bahçeli'nin askıda ekmek açıklamasını doğru buluyorum. Bu ülkede ekmeğe muhtaç çok insan var. Yaptığı iş doğrudur. Pek çok belediyemizde bunu yapıyor. İnsanlarımız ekmeksiz kalmasın. Sayın Bahçeli'ye de bir hatırlatma yapmak istiyorum. Desteklediği hükümet Türkiye'nin uçtuğunu söylüyor. Bahçeli ise ekmeğe muhtaç insanlar oluğunu söylüyor. Bir karar versin. Türkiye uçuyor mu ekmeğe muhtaç mı? Bunun kararını verirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

İllerde gördükleri sorunları anlatan İnce, “Şu ana kadar 40 vilayet gezdik. Gördüğüm birinci sorun yoksulluk, işsizlik. Türkiye’de 20 milyon insan çalışıyor. Türkiye’nin nüfusu 83 milyon değil 90 milyon. Türkiye’de 7 milyon da mülteci var. Yani 20 milyon çalışıp 90 milyona bakamaz. Türkiye’de şu anda çalışanlar ve çalışmayanlar olarak düşündüğümüzde çalışamayanlar çalışanlardan fazla. Yılbaşından bu yana Türk lirası yüzde 35 değer kaybetti. Gümüşhane'de kişi başına gelir 2 bin 237 lira. Açlık sınırı 2 bin 300 liradır. Gümüşhane'de kişi başına gelir açlık sınırının altındadır. Birinci derecece yoksulluk ve işsizlik” şeklinde konuştu.

Eğitime dair konulara da değinen İnce, “Okullarda örgün eğitimi beceremediler. Uzaktan eğitim dediler o da çöktü sistemi çalıştıramadılar. Hastalık bitmeden okulları açıyoruz dediler. Eğitim fakültelerinde mezun çocuklar işsiz. Okullarda öğretmen yok, öğretmenlere iş yok. Henüz öğretmenlerle okulu buluşturamadık. Türkiye’de 5 milyonun üzerinde genç ne okulda ne işte ne de kursta. Yani kayıp bir nesil var. Bizim bir an önce hepimiz devletin en tepesinden sıradan bir vatandaşa kadar eğitimle ilgili bir şey yapmalıyız. Siyasi hırsları eğitim alanında gideremeyiz. Pandemi nedeniyle yara alan eğitim sistemini hemen düzeltmezsek gelecekte kayıp bir nesil olacak. Bizler belki politikacı olmayacağız, bizler belki o anda yönetici olmayacağız ama eğitim konusunda önlem alınması şarttır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren İnce, ardından otobüsle caddedeki vatandaşları selamladı.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2020, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER