Nas: İttifak uzak ihtimal

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas ister erken ister zamanında olsun her geçen gün seçim sathına yaklaşıldığını belirterek, vatandaşların kendilerinden her iki ittifaktan da uzak durmalarını istediğini söyledi.

Nas: İttifak uzak ihtimal

Millet ittifakı ile ilgili değerlendirmesinde, “Birçok konuda keskin görüş farklılıklarımız var” ifadelerini kullanan İl Başkanı Ziya Nas, “Daha önce de belirttiğimiz gibi HDP’nin gizli veya açık bir şekilde destek verdiği bir ittifakın içerisinde yer almayız. Yine aynı masa etrafında görüntü verebilen partiler ile de ciddi görüş farklılıklarımız var. Örneğin; toplumumuzun temel dinamiği olan aile yapımızı tarumar eden İstanbul Sözleşmesi, gelişmiş ülkelerin çevre noktasındaki günahlarını gelişmekte veya az gelişmiş durumdaki ülkelere yükleyen Paris İklim Sözleşmesi, ülkemizi ekonomik anlamda bataklığa sürükleyen borç-faiz ekonomisinde ki ısrar gibi konular var. CHP sözcüsü kalkıp “Ayasofya müze olarak kalmalıydı” diye açıklama yaparken bir diğer yetkilisi de başörtüsü ile ilgili olarak “çağ dışı” nitelemesinde bulunuyor. Halkımızın değerlerine savaş açılırken batının kokuşmuş yapısı bizlere “modernlik” olarak dayatılıyor. Öte yandan üzerinde hiçbir şartta anlaşamayacağımız, “toplumsal cinsiyet eşitliğini üniversitede zorunlu ders yapacağız”, “biz gelirsek düşük faizle daha çok borç bulacağız” gibi vaatlerle siyaset yapmaya çalışan ortaklar var. Haliyle söylemde benzemezler olarak tanımlansa da eylemde mecburen birlikte olan partilerden vatanımıza, milletimize ve ümmetimize bir fayda gelmeyeceğini düşünmekteyiz” dedi.

Cumhur İttifakı ile yapılacak bir ortaklığın da 20 yıllık süreçte yapılan hatalara ortak olma anlamı taşıyacağını dile getiren Başkan Ziya Nas, “İktidar hevesiyle ilk iş olarak gömlek değiştirenler, mücahit değil müteahhit yetiştirenler, vergilerle-zamlarla vatandaşımızdan topladığı kaynakları holdinglere aktaranlar, işe alımlarda liyakat değil partiye sadakat mantığını yerleştirenler, yaptıkları hataların ülkeye verdiği zararları görmezden gelip “kandırıldık” denince her şeyin düzeldiğini zannedenler, milletimizin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara muhtaç hale getirenler ile de bir arada olmamız zor gözüküyor. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da belirttiği üzere 20 senenin günahına son dakika ortak olmak çok da mantıklı bir şey değil. Böyle bir birlikteliğin olma ihtimali yüzde 1’in bile altında” diye konuştu.

Bu şartlar altında her iki ittifak ile de birliktelik ihtimalinin çok düşük olduğunu kaydeden Başkan Nas, “Açıkçası kendi başımıza kalacağız gibi gözüküyor. Bizim için hayırlı olanın da bu olacağını düşünüyorum. Batının çürümüş medeniyetine özlem duyanların karşısında ilk günkü gibi dimdik ayakta duran, güçlünün değil haklının yanında olan, zalimi değil mazlumu önceleyen, Avrupa Birliğini değil D-8, D-60 projelerini destekleyen, ekonomik krizden kurtuluş yolunu üretimde gören Mili Görüşçüler yine ve yeniden yola revan olmuş durumda. Milli Görüş’ten uzaklaşıldığı için çok çektik. Ancak artık Yeniden Refah var, umut var, çare var, alternatif var” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER