Uysal hem Suriye operasyonuna hem de maden işçilerine desteklerini açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, ülkenin tarihte yaşanmayan meydan okumalarla karşı karşıya kalınan dönemde olduğunu belirterek, olası Suriye operasyonuna destek verdiklerini açıkladı.

Uysal hem Suriye operasyonuna hem de maden işçilerine desteklerini açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, ülkenin tarihte yaşanmayan meydan okumalarla karşı karşıya kalınan dönemde olduğunu belirterek, olası Suriye operasyonuna destek verdiklerini açıkladı.

Uysal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane’de Torul ilçesinde esnaf ziyareti yapıp Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir'i makamında ziyaret ettikten sonra merkeze bağlı Karamustafa köyünde bulunan Yıldız Bakır Madencilik firması tarafından işletilen kurşun-çinko-altın madeni zenginleştirme tesisinde aylardır maaş alamayan ve işten çıkarılma tebligatı gönderilen işçilerle buluştu.

İşçilerle ve maden yöneticileriyle bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Uysal, dün akşam saatlerinde ABD Başkanı Trump’ın twitter üzerinden yaptığı açıklamasını sert bir dille eleştirerek, olası Suriye operasyonuna destek verdiklerini söyledi.

Bugün TBMM’de Suriye’ye asker gönderme tezkeresi olduğunu kaydeden Uysal, “Bu iklim içerisinde zaman zaman memleketimizi tehditlere varan sözlere muhatap olduğunu görüyor olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Başta densiz ifadelerde bulunan ABD başkanı Trump olmak üzere. Türkiye kendi içerisinde zaman zaman siyasetinde rekabet gütse de devlet, millet, vatan mevzu bahis olduğunda bütün bunları bir kenara bırakır Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının ve hükümetinin her daim yanında olur. İşte böyle bir gündeyiz. Bugün TBMM’de görüşülecek tezkereye Demokrat Parti olarak olumlu görüşümüzü, destek görüşümüzü ifade etmek isterim” dedi.

Ülkenin yoğun gündeminin yanında il il gezerek tüm vatandaşların dertleriyle dertlenmeye, ıstıraplarına çare olmaya da gayret gösterdiklerini belirten Uysal, “Her birimizin alın terinin karşılığını alabildiği, hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi hayal ediyoruz. Bu ülkenin dağına taşına hizmetlerini saçmış bir hareket olarak yer altı, yer üstü bütün kaynaklarıyla beraber bu ülkenin refahını artırmak istiyoruz. Burada da kurulan bu tesisle beraber biryanda işverenlerin kazancını aldığı öbür tarafta çalışan insanlarımızın alın terinin karşılığını aldığı bir portreyi görmek istiyoruz. Ama aktarılan sıkıntıların bu zamana kadar özellikle işveren buradaki işletmecinin kendi yükümlülüklerini karşılıklı olarak bir akit neticesinde çalışan kardeşlerimize aksattığı, ödemediği, onun dışında bir takım zafiyetler olduğu ortada. Bu zamana kadar bu problemlerini hem yerelde hem Ankara’da, TBMM’de Gümüşhanemizi temsil eden vekillere aktardıklarını ifade ettiler. Ben açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki bizim temel amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Burada çalışan insanlarımız alın terinin karşılığını alsın. Önümüz kış, okullar açılmış. Çocuklarının iaşesini sağlasın, ihtiyaçlarını gidersin ve refah, huzur içerisinde burada hayatiyetlerini devam ettirsinler. Bu manada bize iletilen talepleri hem bakanlıklar düzeyinde hem de TBMM’de kamuoyuna aksettirme noktasında hem şahsım hem de Demokrat Parti olarak vazifemizi yapacağız” diye konuştu.

Maden sahaları ile kıymetli madenlerin değerlendirildiğini dile getiren Uysal, “Ben ümit ederim kısa sürede bir karşılıklı münaferete dönüşmeden bu mesele burada hallolur. İnsanlarımız da yarınlarına aydınlık bir şekilde bakarlar. Burada bu işletmenin bu halde kalmış olması ekonomimiz adına da bir eksiklik. Ama bu kaynakları değerlendiren insanların da hem bu maden sahalarının bulunduğu coğrafyaya hem orada yaşayan insanlara karşı ama özelde bu işletmede çalışan insanlara karşı sorumluluklarını layıkıyla ifa etmelerini beklediğimizi ifade etmek isterim. Temennim en kısa sürede bu sorunumuz çözülür. Bizlerde hakkınızı sonuna kadar aramak noktasında yerelde birtakım farklı anlayışlar içerisinde belki meseleyi geçiştirme, farklı illiyet bağları, ilişkiler dolayısıyla başta iktidar temsilcileri olmak üzere bunu görmezden gelebilir. Ama ben açık yüreklilikle bu meselenin ilgili yerlere aksettirilmesi, TBMM zemininde de ifade edilmesi noktasında üzerime düşen vazifeyi yerime getireceğim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER