Yusuf Devran’dan Anlamlı Ziyaret

AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran kamu kurumlarını ziyarete, mezun olduğu Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nden başladı.

Yusuf Devran’dan Anlamlı Ziyaret
AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran kamu kurumlarını ziyarete, mezun olduğu Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nden başladı.

Devran ziyaretinde ilk olarak okul müdürü Yaşar Gül’ü makamında ziyaret etti ve ardından o dönemdeki öğretmenleriyle bir araya geldi.

“İMAM HATİP İLİM ÖĞRETİR, FEN ÖĞRETİR, MESLEK ÖĞRETİR AMA EN FAZLA İNSAN OLMAYI ÖĞRETİR”

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kamu kurumlarına yönelik yaptığı ilk ziyareti özellikle İmam Hatip Lisesi ile başlamasının kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Devran, “Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nde aldığım eğitim benim değerlerimin, karakterimin ve ruhumun şekillenmesindeki en önemli faktördür. İmam Hatip Liseleri sadece fen bilimlerinin, sosyal bilimlerin ve sağlık bilimlerinin öğretildiği bir eğitim kurumu değildir. Bu okullar ülkenin manevi ruhudur, maneviyatın deposudur ve kaynağıdır” dedi. Devran, ayrıca “Bu okullarda insanların nasıl daha iyi ahlaklı olabileceği; vatana ve millete nasıl hayırlı olabileceği; insana, tabiata ve çevreye nasıl daha yararlı olabileceği öğretiliyor. Bu okullarda vatan sevgisi imanın esası olduğu öğretiliyor. Yine bu okullarda cennetin annelerin ayağı altında olduğu öğretiliyor. Bugün kadınlarımızın darp edilip, tecavüz edilip yakıldığı bir ülkede zamanda, bu ilahi mesajın ne kadar önemli olduğunu herkesin çok iyi idrak etmesi gerekir” diye konuştu.

Okul Müdürü Yaşar Gül de, konuşmasında imam hatiplerde yetişen öğrencilerin ülke hizmetinde önemli görevler üstlenmesinden büyük gurur duyduğunu ve duyacağını söyledi.

Ziyaret sonrasında Okul Müdürü Yaşar Gül, misafiri Yusuf Devran’ı öğrencilerine takdim ederek, onların da çok çalışarak milletimize ve ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunabileceğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER