Abiş: Spor hayatıma çok şey kattı

Gümüşhane Atıcılık ve Avcılık Kulübü Sporcusu olan Mehmet Abiş, atıcılık sporunda elde ettiği başarılarla müzesinde 37 birincilik ve 60 madalya bulunduruyor. 

Abiş: Spor hayatıma çok şey kattı

Gümüşhane Atıcılık ve Avcılık Kulübü Sporcusu olan Mehmet Abiş, atıcılık sporunda elde ettiği başarılarla müzesinde 37 birincilik ve 60 madalya bulunduruyor. 

Atıcılık sporuyla 7 yaşında tanışan ve 15 kez milli formayı terleten Gümüşhaneli sporcu Mehmet Abiş, 7’den 70’e herkesi imrendiriyor. Daha önce de defalarca Türkiye ve Dünya şampiyonasında dereceler elde eden Abiş, milli gururu ilk olarak 2010 yılında tattı. Mücadele ettiği şampiyonalarda 37 birincilik elde eden sporcu Mehmet Abiş, müzesinde 60 madalyaya ev sahipliği yaparken, 7 kere üst üstte kendi rekorunu kırma başarısı gösterdi.

“Spora 7 Yaşında Başladım”

Sporla 7 yaşında tanıştığını anlatan Milli Sporcu Mehmet Abiş, spor kariyerinde abisi Çoşkun Abiş’i örnek aldığını söyledi. Sporun hayatına çok şey kattığını hatırlatan Abiş, “Spor, benim hayatıma çok şey kattı. Daha disiplinli yaşamaya başladım. Özellikle ergenlik ve gençlik dönemlerinde tüm kötü alışkanlıklardan uzak tuttu. Tabi hayatı disipline ettiğiniz zaman daha iyi bir gelecek hazırlama şansı buluyorsunuz. Örneğin spor yapan arkadaşlarımızın daha iyi yerlere geldiklerini ve daha saygın bir kişilik kazandıklarını görebiliyoruz. Mesela derslerinde iyi olmayan yaramaz arkadaşları spora başlattığımızda onlarda da olumlu bir ilerleyiş görebiliyoruz. O yüzden spor gençlerde olumlu bir etki bırakıyor diyebilirim. Tabi sporun da bazen olumsuz yönleri olabiliyor. Sporu profesyonel seviyede yaptığımız zaman bazı olaylar yaşayabiliyorsunuz. Örneğin ben bir sakatlık geçirmiştim. 2010 yılında Milli takımdayken kamp yaptığımız esnada bel tutulması gibi bir sorun yaşamıştım. Tabi doktorumuz hemen müdahalede bulundu ve o bölgedeki kasları zamanla tekrardan geliştirdik.” dedi. 

Sporun içinde olumsuz durumlarla karşılaşabildiklerini aktaran Abiş, sakatlığı her sporcunun yaşayabileceğini kaydetti. 

“Hayatımdaki Olumsuzlukları Atlatmamı Abime Borçluyum”

Spor hayatında yaşadığı olumsuzlukları atlatmasında en büyük destekçisinin abisi Coşkun Abiş olduğunu hatırlatan Milli Sporcu Abiş, “Ailenize ve çevrenize bazen yeterli zaman ayıramıyorsunuz. Bunlar dışında bana göre sporun her yönü olumlu. Tabi bu tarz olumsuzlukları kolaylıkla atlatmamda konusunda hep destekçim ve aynı zaman da antrenörüm olan abim Coşkun Abiş'e borçluyum. 7 yaşından beri sporun hem olumlu hem de olumsuz yönlerine beni hazırladı. Sporda şu söz konusu olabilir bazen başarana kadar bir sıkıntı yok sporda, her zaman bu böyle bir şeyi başardığınız zaman olumlu ya da olumsuz tepki alıyorsunuz. Bir şeyi başarmadığınız sürece insanlar bunu bir hobi amaçlı yaptığınız düşünürler ve sorun olmaz ve umursamazlar” ifadelerini kullandı. 

“Ailem Seçeneklerimde Beni Zorlamadı”

Atıcılık sporuna başladığı yıllarda en büyük destekçisinin ailesi olduğunu altını çizen Abiş, “Beni asla bu sporu yapıp yapmama konusunda zorlamadılar. Ben ne istediysem onun arkasında durdular ve bu beni hep yüreklendirmiştir. Fakat ilk Türkiye Şampiyonu olduğum zaman çevremden çok fazla olumsuz tepkiler geldi. Örneğin okuldaki öğretmenlerim ‘okul hayatın bitti, sen artık sporla ilgileneceksin. Abin zaten sporcu sen başka bir meslek edinseydin’ gibi spordan vazgeçmem için çabaladılar fakat ben doğru bildiğim yoldan ilerledim ve sporu bırakmadım” diye konuştu.

“Dünya ve Olimpiyat Dereceleri İçin Gayret Göstereceğim”

Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında boy göstermek istediğini işaret eden Abiş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Benim yapmış olduğum spor daha geç yaşlara kadar yapılabilir. Mesela sorumuzda 35 yaş tam performans yaşı olarak gösteriliyor, ben 7 yaşında başladım ve bu zamana kadar birçok derece elde ettim. Bunların içerisinde Avrupa 2’inciliği, Dünya 15’inciliği ve Türkiye derecesi var. İlerde daha büyük dereceler için hedef koydum. Dünya ve Olimpiyat dereceleri için gayret göstereceğim”.

Haber: Kader Akçil

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER