Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Gümüşhane fırtınası

Slovakya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Gümüşhaneli sporcularımız fırtına gibi eserek 4 Avrupa Şampiyonluğu, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek her zaman olduğu gibi yine göğsümüzü kabarttı.

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Gümüşhane fırtınası

Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası 2-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında 29 ülkeden bin sporcunun katılımıyla Slovakya’da yapıldı.

Şampiyonaya Gümüşhane’den milli takım antrenörü Davut Altuntaş ve 5 sporcu olmak üzere toplamda 6 kişi katıldı.

Şampiyona sonucunda bayanlarda Şükriye Yılmaz 23 yaş altı 55 kilogramda sağ ve sol kolda Avrupa Şampiyonu, Rabia Kayahan büyük bayanlar 65 kilogram sağ kolda Avrupa üçüncüsü olurken, erkeklerde Berat Yıldırım 23 yaş altı 55 kilogram kategorisinde sol kolda Avrupa Şampiyonu, sağ kolda Avrupa ikincisi, büyük erkeklerde sol kolda Avrupa Şampiyonu, sağ kolda Avrupa üçüncüsü, Muhammed Yasir Dalma 18 yaş altı 70 kilogram kategorisinde sol kolda Avrupa ikincisi, sağ kolda Avrupa üçüncüsü, engelliler ampute açık siklet kategorisinde Doğukan Kurt Avrupa dördüncüsü oldu.

Şampiyonadan 4 Avrupa şampiyonluğu, 2 Avrupa ikinciliği, 3 Avrupa üçüncülüğü elde eden sporcularımız Ağustos ayı içerisinde Moldova’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Gümüşhane’yi ve Türkiye’yi 7 sporcu ile temsil edecekler.

Bize bu büyük gururu yaşatan antrenör ve sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz BAŞER
Yavuz BAŞER - 3 ay Önce

Milli takım antrenörü Davut ALTUNTAŞ ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Dualarımız sizinle

SIRADAKİ HABER