'Bizleri Destekleyen Herkese Teşekkür Ediyorum'

'Bizleri Destekleyen Herkese Teşekkür Ediyorum'

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubunu ikinci sırada bitiren Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği antrenörü İsmail Yengil, sezon boyunca kendilerini destekleyen ve Play-Off’a giden yolda inancını hiç kaybetmeyen herkese çok teşekkür etti.

Olay gazetesine yaptığı açıklamada Yengil, “Sezon başındaki bütün tahminlerimiz hemen hemen tuttu. 7 veya 8 mağlubiyet alan bir takımın 55-56 civarında puan toplayıp en azından 4. sıradan Play-Off’a kalabileceğini söylemiştim. Bizim de hedefimizde 60 puan civarında olduğunu da belirtmiştim. Baktığımız zaman Pursaklar 7 mağlubiyetle son hafta Play-Off’a kaldı. Bolu Belediyesi 8 mağlubiyetle sadece bir puan farkıyla Play-Off’a kalamadı. Bizim hedefimiz ise 60 puandı, 66 puanla ligi ikinci sırada bitirdik” ifadelerini kullandı.

“Derbi Maçlarımızı Kazandık”

Sezon boyunca hedefin ilk dört sırada gezinmek olduğunu anlatan deneyimli Antrenör, “Ligin birinci haftası ve ikinci haftası hariç kalan diğer haftalarda hep dördüncü sıralarda gezindik. Hatta son 10- 13- 14. haftaya baktığımızda kendimizi genellikle hep ikinci sırada bir kaç haftada 3. sıraya düştüğümüzü gördük. 66 puan 26 maç 22 galibiyet, 22 galibiyetin 18' i 3-0 kazanılmış bir seri. Deplasmanda çok fazla derbi maçı kazanmışız. Galibiyetlerimiz hep 3-0 gibi net skorlar ile oldu. Mağlubiyetlerimizde ise hiç 3-0 mağlubiyet almamışız. Bir tane 3-2, 3 tanede 3-1 oynamışız” değerlendirmesinde bulundu.

Yengil, “Bizim için güzel bir lig oldu. Açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Bu sonuçları takım olarak güvenin eseri olarak da değerlendirebiliriz. Benim başlıca hedefim izleyicilere Gümüşhane'de voleybol severlere güzel bir Play-Off izlettirmekti. Şimdi birinci aşama olarak omuzlarımızdan büyük bir yükün kalktığını düşünüyoruz. Çünkü birinci hedefimize ulaştık ama iş bitmedi. En azından ben ve sporcularımız açısından yeni bir lig başlıyor” şeklinde konuştu.  

“Play-Off’ta Sakin Olmalıyız”

Yengil, “Play-Off’ta başarılı olabilmek için soğukkanlı olmak gerekiyor. Tabi ki benim ve sporcularımın, yöneticilerimin bu sabrı göstermesi gerekiyor. Birinci maçı 3-2 kaybedebiliriz 1 puan alırız ikinci maçı kazanırız 4 puana çıkarız. Son gün Beylikdüzü ile final maçı oynarız. 5 puan demek iki galibiyet demektir birisi 3-0 birisi 3-1 galibiyet anlamına geliyor” dedi.

 “Her Galibiyet Bir Motivasyondur”

Yengil, “İlbank takımını burada 3-0, Bolu Belediyesini deplasmanda 3-0, Samsun'da Samsun'u 3-0 yenmek. Her galibiyet bir motivasyondur. Kritik ama rahat kazanılan bu galibiyetler sporcularımızın kendine olan güvenini arttırdı. Taraftarlarımız bütün sene bize destek verdiler. Samsun'da da öyleydi, hatta daha çok destek geldi. Bizim birinci ligde böyle bir seyirci olması çok hoşuma gitti” diye konuştu.

Teşekkürler

Bir saat önceden takımı ısındırıp maça hazırladıklarını dile getiren deneyimli Antrenör, “Sadece işimize konsantre oluyoruz ve sporcularımızı maça ısınmasına tutuyoruz. Maçlardan sonra yönetici arkadaşlarımızın, sayın valimiz Okay Memiş beyin, sayın belediye başkanımız Ercan Çimen beyin, İl müdürümüz İsrafil Aslan beyin birçok maçımıza geldiğini duyduk. İnanın ki hem ben hem sporcularımız çok mutlu oluyoruz. Onlara saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yengil daha sonra şunları kaydetti: “Sezon başında bizlere güvenip, büyük hedefleri gerçekleştirmek için takımı emanet eden kulüp başkanımız sayın Fikret Orak’a, gerek Gümüşhane’de gerek deplasman maçlarında her zaman bizi yalnız bırakmayan sayın Nizamettin Yılmazer’e, sezon boyunca bize her zaman güler yüz gösteren ve bize destek olan Aydın Doğan Spor Salon şefi Hasan Şahin bey ve ekibine, ulaşımımızda yardımcı olan sayın Fazıl Ceylan beye, bizlere destek olan İpekyoluna ve çalışanlarına, yağmur ve çamur demeden bizleri destekleyen büyük taraftarlarımıza ve sezon boyunca bizleri takip eden, haberlerimizi yapan Olay Gazetesi ve spor muhabiri Sinan Uçar’a teşekkür ediyorum. Play-Off’larda bizi verilen desteklerin hakkını vermek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.”

Sinan Uçar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER