Çete, Olimpiyat 3.sü Oldu

Gümüşhane doğumlu milli judocu Duygu Çete (23), 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında kadınlar 57 kilogramda bronz madalya aldı.

Çete, Olimpiyat 3.sü Oldu
Gümüşhane doğumlu milli judocu Duygu Çete (23), 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında kadınlar 57 kilogramda bronz madalya aldı.

Genetik görme engelli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Duygu Çete, Avrupa Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları vizesini almıştı.

Antrenör Mesut Kapan nezaretinde spor çalışmalarını sürdüren milli judocu Çete, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 57 kiloda bronz madalya kazandı.

Kadınlar judo 57 kiloda mücadele eden Duygu Çete, çeyrek finalde Japonya’dan Mayumi Yoneda’yı ippon ile yenerek yarı finale yükseldi. Judocumuz, yarı finalde Azerabaycan’dan Afag Sultanova ile başabaş mücadele etmesine rağmen yuko ile karşılaşmayı kaybetti.

Duygu Çete, bronz madalya mücadelesinde Amerikalı Cynthia Paige Simon ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Duygu Çete, waza-ari ile rakibini mağlup ederek Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir görme engelli sporcu Paralimpik Oyunlarında Olimpiyat 3.sü olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Avrupa ikinciliği, dünya üçüncülüğü gibi dereceleri bulunan Çete, aslen Afyonkarahisar’lı olan emniyet mensubunun kızı. Duygu Çete, 1989 yılında babasının görev yaptığı Gümüşhane’de doğduğunu belirterek, her fırsatta Gümüşhaneli olduğunu söylüyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER