Dünyaları devirdi, madalya koleksiyonu yaptılar

Gümüşhaneli bilek güreşi sporcularımız Romanya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında dünya şampiyonluklarıyla birlikte 9 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Dünyaları devirdi, madalya koleksiyonu yaptılar

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te 24 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonaya Gümüşhane’den 10 sporcu ve milli takım antrenörü Davut Altuntaş katıldı.

Şampiyona sonucunda dünya şampiyonu sporcumuz Şükriye Yılmaz 21 yaş altı 55 kilogram sağ ve sol kolda dünya şampiyonu, büyük bayanlarda dünya üçüncüsü oldu. Şükriye Yılmaz bu şampiyonada elde ettiği başarıyla kariyerine 4.dünya şampiyonluğunu da ekledi.

Sporcularımızdan Zehra Betül Ay 15 yaş altı sağ kolda dünya ikincisi, Zeliha Eryılmaz 15 yaş altı sol kolda dünya ikincisi, sağ kolda dünya üçüncüsü, Rabia Kayahan 65 kilogram büyük bayanlar sağ ve sol kolda dünya üçüncüsü, Buğrahan Karasapan 15 yaş altı 60 kilogram sağ kolda dünya üçüncüsü oldu.

Madalya alan sporcularımızın yanında Eslem Tuanna Ocaklı 15 yaş altı sağ ve sol kolda dünya dördüncüsü, Muhammet Yasir Dalma 15 yaş altı sol kolda dünya dördüncüsü, Büşra Kandemir büyük bayanlar 50 kilogram sağ kolda dünya beşincisi olduğu turnuvaya Gümüşhane ekibi damga vurdu.

Daha önce defalarca Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan sporcularımız eski klasmanlarının yanında yeni klasmanlarda da başarısını sürdürürken Gümüşhane turnuvada en fazla madalya kazanan şehir oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER