Futbola adanmış bir ömür

Gümüşhane’de 11 yılı sporcu, 24 yılı da teknik adam olarak ömrünün 35 yılını futbola adayan ve bugüne kadar sayısız şampiyonluk yaşayan Turgut Ataman’a Gümüşhane futboluna sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Futbola adanmış bir ömür

Gümüşhane’de 11 yılı sporcu, 24 yılı da teknik adam olarak ömrünün 35 yılını futbola adayan ve bugüne kadar sayısız şampiyonluk yaşayan Turgut Ataman’a Gümüşhane futboluna sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ve Gümüşhane Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan Gümüşhane futboluna sağladığı katkılardan olayı plaket alan Ataman’a çalıştığı kurum olan İl Özel İdaresi tarafından da plaket verildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran ve İl Özel İdarespor kulübü başkanı Erhan Bölükbaş, 24 yıldır görev yaptığı YSE, Köy Hizmetlerispor ve şimdi İl Özel İdaresi spor kulübüne sağladığı katkılar nedeniyle Ataman’a teşekkür plaketi takdim etti.

1979 yılında Vadispor’da futbola başlayan Ataman, 4 yıl Vadispor’da futbol oynadıktan sonra 1983 yılında Vadispor 15 Şubat bir araya gelip Gümüşhanespor’u oluştururken o oluşuma katılmayıp YSE Spor’a geçti ve 7 yıl burada futbol oynadıktan sonra 1990 yılında futbolcu olarak futbol hayatını noktaladı.

1994 yılında yardımcı antrenör olarak Köy Hizmetleri Spor’da görev alan ve 11995 yılında Gümüşhane Köy Hizmetleri Spora ilk alt yapıyı kuran Ataman, “Bu Gümüşhane’de ilkti. İlk olmasının sebebi 10 yaş grubuna kadar inmiştik. Bir yıl aradan sonra Telekomspora antrenör olarak göreve başladım. Telekom sporda 1,5 yıl çalıştım. Telekomsporu ilk yıl yarı sezonda almıştım. İkinci yılımda Telekom sporu amatör de şampiyon yaptım. Telekom spor kuruluşunun ilk şampiyonluğunu benle yaşarken ilk alt yapısını da yine ben oluşturmuştum. 1,5 yılın üstüne yine doğduğum büyüdüğüm uzun yıllar formasını giydiğim, ekmeğini yediğim kurumum köy hizmetlerine geri döndüm. Dönüş o dönüş. 1997’de döndüğüm kulübümde 2018 sonu gelmesine rağmen hala aralıksız devam ediyorum” dedi.

Köy Hizmetleri sporda amatör bazda 2 şampiyonluk, alt yapıda sayısız şampiyonluklar yaşadığını ifade eden Ataman, “Köy Hizmetleri spor ailemden bir parça oldu hayatımda. Uzun yıllar ekmeğini yediğim bu kulübe her şeyimi vermeye çalıştım. 23 yıl hizmet ettiğim bu kulübe hizmet süresince hep dürüst oldum. Hiçbir zaman ne kulüp yönetimini ne sporcularımı ne kurum amirlerimi zor durumda bırakacak bir olayım olmamıştır” diye konuştu.

12 yıldır İl Özel İdarespor’da hem yönetici hem teknik sorumlu olarak görev yaptığını ve 24 yıllık antrenörlük hayatında bine yakın sporcuyla çalıştığını ifade eden Ataman, “Sporcularıma yapamayacağım, yerine getiremeyeceğim hiçbir sözü vadetmedim. Sporcularımla ilişkim disiplin, sevgi, saygı içerisinde geçmiştir. 25 yıllık antrenörlük hayatımda bine yakın oyuncuyla çalıştım. Birçoğunda emeğim vardır. Çalışma anlayışımda hep önceliğim sporcumun ilk önce iyi bir insan olması yatar. Başarılı olmak için emek vermen gerekiyor. Emek vermeden ekmek olmaz. Disiplin, saygı, sevgi ve eğitim her sporcunun önceliği olması gerekiyor. Gümüşhane’de görev yaptığım sürece 4 defa başarı plaketi aldım. İlk plaketimi yine Trabzon TÜFAD, ikinci plaketimi Gümüşhane ASFK’dan aldım. 15 gün önce Trabzon TÜFAD ailesi Gümüşhane futboluna sağlamış olduğum katkılardan, grup müsabakalarına takım götürmemden dolayı bir başarı plaketine layık gördüler. TÜFAD ailesine ve değerli başkanı Hayri Tekelioğlu’na şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum. Son olarak 23,5 yılımı verdiğim YSE, Köy Hizmetlerispor, şimdi Özel İdare Spor ve bu kurumun çok değerli Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran’a şahsıma bu plaketi layık gördükleri için çok teşekkür ederim. Kurum amirlerim ve kulüp başkanım Erhan Bölükbaş ve Özel İdare spor yönetim kurulunun bu ince ve zarif düşüncesi şahsımı her ne kadar gururlandırdıysa o kadarda duygulandırdı” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER