GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseldi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Kırşehir’de gerçekleştirilen Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Gümüşhane Üniversitesi Masa Tenisi Takımı, Türkiye dördüncüsü olarak Süper Lige yükseldi.

GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseldi

Erkeklerde 41 üniversite ve 136 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda Gümüşhane Üniversitesi Erkek Masa Tenisi takımı Türkiye dördüncüsü olarak büyük bir başarı örneği gösterdi ve bu başarısıyla Süper Lige yükseldi. 

Kadın Masa Tenisi Takımı ise 21 Üniversite ve 80 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye dokuzuncusu oldu.

Müsabakalarda aldıkları başarılardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Masa Tenisi Takımı Antrenörü Bahtiyar Çelik, “Kısa bir sürede çalışarak Üniversitemizi Süper Lige çıkarma başarısı gösterdik. Takımımızdaki tüm sporcularımı tebrik ediyorum, onlarla gurur duyuyorum, emek ve çalışmalarının karşılığını Süper Lige yükselerek aldılar. Sporcularımızla beraber çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Sporcularımızın yetiştirilmesinde sporcularımıza sağladıkları desteklerden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek olmak üzere, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Sayın Fahri Terzi ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Aldığımız bu başarının arka planında çok büyük destekleri var” dedi.

Sporcuları elde ettikleri üstün başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Öncelikle sporcularımızı ve onları yetiştiren antrenörümüzü elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Masa Tenisi hem fiziksel hem de zihinsel beceriler gerektiren bir spor dalıdır. Sporcularımız başarıyı yakalamak için yoğun antrenmanlar yapıp emek verdiler. Üniversite olarak sporun her dalında var olmaya ve adımızı duyurmaya devam ediyoruz. Adı geçen başarılar sadece sahada sergilenen yeteneklerle sınırlı değil, aynı zamanda öğrenci-öğretim elemanı işbirliği, takım ruhu ve üniversite topluluğuna olan katkılarla da yakından ilişkilidir. Bu amaçla da sporcularımızı ve antrenörümüz Bahtiyar Çelik’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

Masa tenisi takımını yürekten kutluyorum. Bilen bilir bilmeyene kemençe sesi gelir.
Yıl 1974 İHL matematik öğretmenliğimin yanı sıra BEDEN TERBİYESİ BÖLDE Fahri müdürlüğü görevin,de yapmam emredilmişti. O tarihteİHL bünyesinde birde Ortaokul açılmıştı. Okulun Adı "15 Şubat Ortaokulu"idi.
Ortaokullar arası masa Tenisi yarışmasında şampiyon 15 şubat ortaokulu oldu. Türkiye Birincili,ği Yarışması Balıkesir de yapılıyordu. 3 kişiden oluşan takımın başında yöenetici olarak yol aldık ve Balıkesire vasıl olduk. Salona girdik bizim sporcuların sırtında pamuk boyalı aşofmen balıkesir karesi ortaokulu bu günkü gibi kaliteli penyeden hava atop duruyorlar. bizim çocuklar o hava da nerde ise dönüp gelmeyi bile düşündüler. Ne ise birinci tur yarışta kura sonucu malatya Sumer orta Okulu ve istanbul "Saint-joseph fransız lisesi orta kısmı düştü.

Yusuf Sadık
Yusuf Sadık - 2 ay Önce

öncekinin devamı;
Okulun adını söylemek maçı kazanmak kadar önemli bizim çocukların morali sıfır. ne ise teselli ettik. Sporcuların birsisini öğretmen okulundan almıştımçok yetenekli bir öğrencimiz. Ona güveniyordum. Derken Sümer Orta okulunu eledik sıra saint-joseph okuluna gelince nefes aldırmadılar 3-0 maçı kaybettik. Ve elendik. Set arası karşı sporcuya oğlum uzaktan geldik hic olmasa bir set ver demem fayda etmedi. Anceden bizim ouuncuyu göstererek ben bu abiylemi yarışacam deyen sporcu bizi perişan etti
Sonuç. Ne anlattım AnlAYANLAR ANLAR. o GÜNDEN BERİ NELER OLMUŞ NELERE. ÇOK YETENEK İSTEYEN ADETA REFLEKSLERİN YARIŞTIĞI BİR SPOR DALI MASA tenisi.
Gelen topu raketle karşılarken bakma etme efendim antrenör ne demişlti bunlar aklınızdan geçmez zatan zaman müsadeetmez.
Bu anektotla bir spor dalında başarı gösteren ekinbimizi vehocalarını yürekten kutluyorum.. Bir yarıştır mağlubiyette bir başarıdır. çünkübaşaran siz olmazsanız neyi başaracak. Ol sebepten gençlerimize bu fırsatı vermeliyıiz Galibiyetin lezzeti başka oluyor.. Yusuf SAdık ESki Beden terbşiyesi bölge müdürü..

Adem DOĞAN
Adem DOĞAN - 2 ay Önce

Takımı ve Antrenör Bahtiyar Hocamı kutlar Süper ligde başarılar dilerim

ysuf sadık eğitimci yazar gazeteci eleştirmen
ysuf sadık eğitimci yazar gazeteci eleştirmen @Adem DOĞAN - 2 ay Önce

Masa tenisi Sporculara türkiye şampiyonasında başarılar dilerim. antrenör. Bahtiyar ÇELİK i tebrik ediyorum. Öğrenciliği Ağrı Eğitim Fakültesinde geçti 1996 da Milli Eğitim Müdürü olarak Ağrıda Birlikteliklerimiz olmuştu Voleybol milli hakem olarakta göz dolduran Bir değerimizdir.Kıymetini bilenlerden,im. herkesi Spor alanında duyarlı olmaya çağırıyorum... Ne acıdırki Seçim sathında hiç bir adayın ciddi manada gençlere yonelik bakın sözü demiyorum Projesi yok. Bu acı gerçek içimizi acıtmalıdır.

SIRADAKİ HABER