GÜ, ÜNİLİG sezonunda önemli başarı elde etti

Bugüne kadar birçok milli ve olimpik sporcu yetiştiren Gümüşhane Üniversitesi katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor. 

GÜ, ÜNİLİG sezonunda önemli başarı elde etti

Gençlerin spordan en üst düzeyde faydalanabilmesi için 2013 yılından beri Gençlik Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ÜNİLİG 2021-2022 sezonunun kapanmasıyla beraber 38 spor dalından 1345 takım ve 14823 sporcu kıyasıya mücadele etti. 

Gümüşhane Üniversitesi ise ÜNİLİG 2021-2022 sezonunda aldığı 4 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya ile toplamda 14 madalya kazandı. ÜNİLİG 2021-2022 sezonunda 188 üniversitenin yer aldığı yarışmaları 25’inci sırada tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi önemli bir kazanım elde etti.

163 üniversiteyi geride bırakan başarı için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Mücadeleci ruhu ve güçlü altyapısıyla akademiden sanata her alanda adından söz ettiren Gümüşhane Üniversitesi, spor alanında da önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Spor alanındaki başarılarımızı bir üst düzeye çıkarıp ÜNİLİG’in 10’uncu yılında ilk 5’te yer almayı hedefliyoruz. Bu vesileyle başarılarına yenilerini ekleyen sporcularımız ile onları yetiştiren akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum. 2023 yılı hedefimiz hep daha ilerisidir. Bu anlamda sporcularımıza ve onları yetiştiren personelimize güveniyor ve başarılarının devamını diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER