Gümüşhane’de okullar arası yüzme il birinciliği yarışması yapıldı

Gümüşhane’de okullar arası yüzme il birinciliği yarışması 8 okuldan 63 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de okullar arası yüzme il birinciliği yarışması yapıldı

Gümüşhane’de okullar arası yüzme il birinciliği yarışması 8 okuldan 63 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Yüzme havuzu bulunmayan il’ statüsünden 1 Nisan 2016 tarihinde hizmete açılarak çıkarılan Gümüşhane’de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen yarışmalar kelebek, sırtüstü, kurbağa ve serbest kategorilerinde gerçekleştirildi.

Seremoni töreniyle açılışı gerçekleştirilen yarışma gün boyu devam ederken yarışma sonucunda kızlar 11-12 yaşlarda Dumlupınar Ortaokulu, 13-14 yaşlarda Atatürk Ortaokulu, erkekler 11-12 yaşlarda Dumlupınar Ortaokulu, 13-14 yaşlarda Fevzipaşa Ortaokulu, 15 yaş ve büyüklerde Final Akademi okulları birinci oldu.

Yarışmacıların ailelerinin de tribünlerden izleme şansı bulduğu törende konuşan Şube Müdürü, Yüzme İl Temsilcisi ve Havuz Tesis Amiri Necati Köksal, açıldıkları günden bugüne yaklaşık 3 bin 500 çocuğa yüzmeyi öğrettiklerini ve bu çocuklar arasından yüzme takımı oluşturarak kısa sürede birçok başarıya imza attıklarını söyledi.

2019 Analig sezonuna 4 sporcu ile katıldıklarını ve Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini hatırlatan Köksal, “5 altın 2 gümüş 6 bronz madalya toplamda 13 madalya aldık. Ulusal gelişim yarışmalarında bölge 1.si olduk. Türkiye finallerine katıldık barajları geçerek gümüş ve bronz madalya aldık. 2020 sezonunda yüzme yarışmalarına 25 sporcumuzla katılacağız. Yüzme bilmeyen kalmasın projesi ile 2 yılda bin 400 çocuğumuza yüzmeyi öğrettik” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay ise okul yarışları il birinciliğinde görev alan tüm hakem ve katılan sporculara başarı dileklerinde bulundu. Atalay, Gümüşhane’nin yüzme branşında kısa zamanda ciddi başarılar elde ettiğini, Türkiye üçüncülüğü bulunduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Filiz HACIHASANOĞLU
Filiz HACIHASANOĞLU - 4 yıl Önce

İyi günler .Haber için harcadığınız emek için teşekkür ederim.Fakat analig kızlar 13_14 yaş grubunda 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu 1. oldu.Sırt üstü ve serbestte.Teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER