GÜ’nün Kadın Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Kadın Futbol Türkiye Şampiyonası’nda Gümüşhane Üniversitesi Kadın Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu.

GÜ’nün Kadın Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde, 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada İstanbul Medipol Üniversitesi ve Malatya İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu B grubundaki ilk maçını İstanbul Medipol Üniversitesi ile oynayan takımımız Sahadan 10-0 gibi bir skorla ayrıldı. 

Takımımız gruptaki ikinci ve son maçında Malatya İnönü Üniversitesi’ni 5-1’lik skorla yenerek yarı final oynamaya hak kazandı. Yarı finalde Fenerbahçe Üniversitesi ile karşılaşan Kadın Futbol Takımımız sahadan 4-0 yenik ayrıldı. Üçüncülük mücadelesi için karşılaştığı Yalova Üniversitesi’ni 7-1 yenen takımımız Türkiye üçüncüsü oldu.

Kadın Futbol Takımını aldıkları başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Kadın Futbol Takımı’nın elde ettiği bu başarıdan bizler de gurur duyduk. Sporda başarı, sadece saha içinde değil, aynı zamanda saha dışında da disiplinli bir şekilde çalışarak elde edilir. Takımımızın bu başarısı, Üniversitemizin spor alanındaki gelişimine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Sporun ve rekabetin ruhunu yansıtan bu mücadelede emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğümüze, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza ve takım antrenörü Öğr. Gör. Adem Altunbaş’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER