Polis Gücü Hentbol Takımları Grup Müsabakalarına Katıldı

Gümüşhane Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Küçükler, Yıldızlar ve Genç Erkekler Hentbol Takımları Rize, Sinop ve Erzurum illerinde oynanan yarı final grup müsabakalarına katıldı.

Polis Gücü Hentbol Takımları Grup Müsabakalarına Katıldı
Gümüşhane Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Küçükler, Yıldızlar ve Genç Erkekler Hentbol Takımları Rize, Sinop ve Erzurum illerinde oynanan yarı final grup müsabakalarına katıldı.

Kuruluşunun üzerinden fazla zaman geçmemesine rağmen müsabakalarda ortaya koyduğu mücadele azmi ile örnek olan Polis Gücü Hentbol Takımlarının bu gayreti gelecek yıllar için umut verdi.

Başlatmış olduğu çalışmalarla Gümüşhane’de hentbol liginin oluşmasına öncülük eden Gümüşhane Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü, hentbol alanında il dışındaki ilk ciddi sınavını yarı final grup maçlarında verdi. Hentbola yeni başlamalarına rağmen Rize ilinde düzenlenen grup müsabakalarında canla başla mücadele eden Gümüşhane Polis Gücü Küçük Erkekler Hentbol Takımı, grubunda bulunan Ordu, Rize ve Artvin illerinin takımları ile çekişmeli maçlar oynadı. Müsabakalarda 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alan küçük hentbolcular, bu sonuçlardan sonra gruptan çıkamayarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını kaybettiler.

Sinop İlinde gerçekleştirilen yarı final grup müsabakalarına katılan Gümüşhane Polis Gücü Yıldız Erkekler Hentbol takımı ise 2 grup halinde 8 takımın mücadele ettiği müsabakalarda, grubunda bulunan Ordu, Giresun ve Sinop illerinin takımları arasından grup ikincisi olarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde önceki yıllarda Türkiye üçüncüsü olan Samsun Fevzi Çakmak Lisesi Spor Kulübü ile eşleşen Polis Gücü Yıldız Erkekler Hentbol Takımı, çekişmeli geçen periyotları bir ve iki sayı gibi farklarla kaybederek Türkiye Şampiyonasına gitme hakkını kaybetti. Grup müsabakalarında yarı final oynama başarısı gösteren Polis Gücü Hentbol takımı sporcuları, ayrıca Sinop ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı da buldular.

Gümüşhane Polis Gücü Genç Erkekler Hentbol Takımı ise yarı final grup maçları için gittiği Erzurum ilinde; Rize, Erzurum ve Gümüşhane Torul Spor Kulübü takımları ile mücadele etti. Grup müsabakalarında 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak üçüncü olan Polis Gücü Genç Erkekler Hentbol Takımı da bu sonuçlardan sonra Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını kaybetmiş oldu.

Gümüşhane’yi hentbol yarı final grup müsabakalarında temsil eden Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü yönetici ve sporcularını göstermiş oldukları gayretten dolayı kutlayan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, ortaya konulan mücadelenin gelecek yıllar için oldukça olumlu olduğunu söyledi. Hentbol liginin Gümüşhane’de yeni kurulmasına rağmen kısa sürede iyi bir mesafe alındığını kaydeden Yüksel, “Gümüşhane Polis Gücü Hentbol Takımı yeni oluşan bir takım olmasına karşın yarı final müsabakalarında deneyimli rakipleri ile başa baş mücadele etmiştir. Alınan sonuçlarda tecrübenin önemi göz ardı edilemez. Sporcularımız bu tarz maçlar yaptıkça tecrübe kazanarak daha iyi sonuçlar alacaktır. İlimizi Rize, Sinop ve Erzurum illerinde düzenlenen yarı final grup müsabakalarında temsil eden Polis Gücü Spor Kulübünün sporcularını ve yöneticilerini ortaya koydukları mücadele azmi dolayısıyla kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda Türkiye Şampiyonasına katılarak ilimize daha iyi derecelerle döneceklerine inanıyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER