Tozlu, Yine Birinci Oldu

Gümüşhaneli şampiyon maratoncu İsmail Tozlu, Avrasya Maratonu öncesinde Zeytinburnu Cumhuriyet koşusunda kendi yaş grubunda birinci oldu.

Tozlu, Yine Birinci Oldu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi İl Genel Meclisi üyesi 60 yaşındaki maratoncu İsmail Tozlu, 36. Avrasya Maratonu öncesi katıldığı Zeytinburnu Cumhuriyet koşusunda kendi yaş kategorisinde birinci oldu.

Avrasya Maratonuna İl Genel Meclisi adına koşarak meclis tarihinde bir ilki gerçekleştirecek olan Tozlu, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 10 bin metrelik Cumhuriyet koşusuna katıldı.

60-64 yaş grubunda katıldığı koşuyu 38 dakikada tamamlayarak birinci olan Tozlu, Avrasya Maratonu öncesinde ilk olarak Darıca yarımaratonu ve ardından Zeytinburnu Cumhuriyet koşusunda elde ettiği derecelerin iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Bugüne kadar katıldığı hemen hemen her yarışmadan kendi yaş grubunda onlarca kupa ve madalya çıkaran Tozlu, Avrasya Maratonundaki hedefinin 3 saatin altında koşarak 60 yaş grubunun rekorunu kırmak olduğunu belirtti.

İstanbul'da 16 Kasım tarihinde yapılacak Avrasya Maratonunun toplam 42 kilometrelik bir parkuru olduğunu ifade eden Tozlu, ilk kez İl Genel Meclisi adına yarışacak olmasından dolayı heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER