ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi GÜ’de başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ÜNİLİG kapsamında düzenlenen ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi, Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi GÜ’de başladı

19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında 4 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek müsabakalar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonunda düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Karşılaşmalarda erkeklerde Gümüşhane Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve TED Üniversitesi takımları karşılaşacak. Kadınlarda ise Gazi Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi karşılaşacak.

Açılış töreninde takımlara başarı dileklerinde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Hentbol müsabakaları kapsamında sizleri Gümüşhane Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 4 gün sürecek müsabakalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Müsabakaya katılan takımları Gümüşhane’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay ise bütün takımlara başarılar diledi. 

Gümüşhane Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Öğr. Gör. Rıfat Nazım Saraçoğlu da gerçekleştirilecek müsabakalardan dolayı Gümüşhane Üniversitesine teşekkür ederek tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu. 

Açılışın ardından ilk maç Giresun Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı ile TED Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı arasında gerçekleştirildi. Giresun Üniversitesi TED Üniversitesi’ni 33-21’lik skorla yendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile karşılaşan Gümüşhane Üniversitesi ise rakibini 42-36’lık bir skorla yendi.

ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi’nin diğer ev sahipliklerini ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yapıyor.

Hentbol takımlarını Gümüşhane Üniversitesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ÜNİLİG kapsamında düzenlenen ÜNİLİG Hentbol Bölgesel Ligi karşılaşmalarının Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden ve misafir takımlarımızı Üniversitemizde konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 4 gün boyunca sürecek müsabakalarda tüm takımlarımıza başarılar diliyor, sportmence dostluk içerisinde bir karşılaşma olması temennisinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2022, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER