Üniversiteye Kontenjan Tepkisi

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne alınacak 11 milli sporcunun basketbol, futbol, voleybol, hentbol, Kick Boks ve güreş branşlarından olması tepkilere neden oldu.

Üniversiteye Kontenjan Tepkisi
Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne alınacak 11 milli sporcunun basketbol, futbol, voleybol, hentbol, Kick Boks ve güreş branşlarından olması tepkilere neden oldu.

Gümüşhane’de futbol, voleybol, hentbol, Kick Boks ve güreş branşlarından milli sporcu bulunmaması nedeniyle ayrılan 7 bay ve 4 bayan kontenjanından Gümüşhaneli sporcuların yararlanamayacağını ifade eden vatandaşlar, “Gümüşhane Üniversitesi’nin sağlamış olduğu 11 sporcu kontenjanı  ilimizdeki hiçbir milli sporcumuza yararlı olmayacak. Rektörlük, bu kontenjanı koyarken Gümüşhane’de hangi dalda milli sporcu olduğunu dikkate almalıydı” diyerek tepki gösterdi.

İLİMİZE HAKSIZLIK YAPILDI

Gümüşhane’de çeşitli spor dallarında milli sporcu bulunduğunu belirten vatandaşlar, “İlimizde atıcılıkta, okçulukta, atletizmde, özel sporda milli sporcularımız var. Bu branşlarda milli sporcumuz bulunmasına rağmen Gümüşhane Üniversitesi milli sporcu kontenjanını futbol, voleybol, hentbol gibi spor dalları ayırması ilimize yapılan bir haksızlıktır. Bu tamamıyla Gümüşhane gerçeğini bilmemekten kaynaklandığı gibi, üniversitenin kentten uzak bir görünümde olduğunu da sergilemektedir” dedi.

YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLMELİ

“Gümüşhane’de kürsüye çıkarak Türk Bayrağını dalgalandıran ve göğsümüzü kabartan bu kadar milli sporcu bulunmasına karşın neden bu branşlarda kontenjan açılmadığı” sorusunu soran vatandaşlar, “Gümüşhane Üniversitesi bu yanlışından en kısa sürede geri dönmeli ve ilimizde milli olmuş sporcuların brançlarından kontenjan sağlamalıdır” isteğinde bulunuldu.

Açılan Branşlar Komik

Gümüşhane Üniversitesi’nin açmış olduğu branşları komik bulduğunu ifade eden vatandaşlar, şöyle konuştu:“Futboldan kontenjan açılmış. Hakan Çalhanoğlu ile anlaşılıp Gümüşhane Üniversitesi’ne mi gelecek? Hangi milli sporcuyu buraya getirip burada ağırlayacaklar? Basketbolda Sinan Güler’i Gümüşhane’ye getirebilecek misin? Bu mantıklı bir davranış değildir. Gümüşhane’de atıcı var, eskrimci var, bilek güreşçisi var, atletizmci var. Üniversite bu branşlarda kontenjan koymuyor, Gümüşhane’de milli sporcu bulunmayan spor dallarında kontenjan koyuyor. Bunu anlamak mümkün değil. Gümüşhane Üniversitesi’nde, Gümüşhane’de yetişen milli sporcu dallarından branşlar açılmıyorsa herkesin oturup düşünmesi lazım.”

Konu ile görüşlerine başvurduğumuz Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, vatandaşların ileriye sürdüğü iddiaların doğru olduğunu belirterek, Gümüşhane Üniversitesi’nin kontenjan olarak ayırdığı 7 bay ve 4 bayan sporcu branşında Gümüşhane’den milli sporcu bulunmadığını söyledi.

42 Milli Sporcumuz Var

Aslan, Gümüşhane Üniversitesi’nin neye göre basketbol, futbol, hentbol gibi dallarda milli sporculara kontenjan koymasını, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü olarak kendi düşüncelerinin de alınmadığını ifade ederek, “Aslında Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde atıcılık, okçuluk, bilek güreşi, atletizm ve özel sporcu dallarında 42 milli sporcumuz var. Bunlar ulusal yarışmalarda olduğu gibi uluslar arası yarışmalarda da başarı sağlamış, madalya almış sporcularımız. Bizim beklentimiz Gümüşhane Üniversitesi’nin bu dallarda kontenjan ayırması gerekirken, bu konuda müdürlüğümüzden de herhangi bir görüş alışverişinde bulunulmamıştır.”

Yerele Hitap Etmeliydi

Üniversitelerin bulunduğu illerdeki yerel dinamikleri dikkate almaları gerektiğine de dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti: “Üniversitemiz, ilimizin spor kalbi olan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile istişare etmelerini beklerdik. Ama bu olmadı. Ülkemin milli formasını giyen Gümüşhaneli sporcuların branşlarına göre kontenjan konulmalıydı. Ayrılan branşlardan başvuru olmaması halinde diğer branşlardan alınacak dahi denilmedi. Bu bile bizim için yeterli olacaktı. Konuyu ilimizdeki tüm yetkililere ilettim. Türkiye’de rekor kıran bir sporcumuz dahi bu durumda dışarıda kalıyor. Bu ile 42 milli sporcu yetiştirdik ve bu sporculardan hiçbiri kontenjandan yararlanamayacak. Bu çocuklarımıza sadece bizler değil, üniversitemiz de sahip çıkmalıydı. Türkiye’de Beden Eğitimi Bölümü olan üniversitelerde takım sporları ile ilgili kontenjan açılmazken Gümüşhane Üniversitesinde açılmasını düşündürücü buluyorum.”

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER