Ve Polis Gücü play-off’ta

Türkiye Hentbol Erkekler 2.Lig, B grubunda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Polisgücü, ligin son haftasında evinde konuk ettiği Samsun Tekkeköy’ü 30-24 yenerek Play off’lara katılmaya hak kazandı.

Ve Polis Gücü play-off’ta
Türkiye Hentbol Erkekler 2.Lig, B grubunda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Polisgücü, ligin son haftasında evinde konuk ettiği Samsun Tekkeköy’ü 30-24 yenerek Play off’lara katılmaya hak kazandı.

Aydın Doğan Spor Salonunda yapılan müsabakanın ilk yarısı her iki takım içinde başa baş geçerken, temsilcimiz ilk yarıyı 1 sayı farkla 13-12 önde bitirdi.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Polis Gücü, sahasından 30-24’lük skorla galip ayrılan taraf oldu. Müsabakada altyapıdan gelen Köksal Çepe, Bünyamin Aydın ve Kaleci Abdulbaki Köprülü kurtarışlarıyla Samsun'a dur dedi.

Maç sonrası açıklama yapan Kulüp Başkanı Cengiz Açıkbaş, “Önümüzde ki aylar içerisinde birinci lige yükselme maçları olacak. Dört bölgeden 4’er takım gelecek. 16 takım içinden 2 takım birinci lige çıkacak. Biz de birinci lige çıkarsak Gümüşhane’yi birinci lige çıkarmış olacağız. Bu oynadığımız ligde küçümsenecek bir lig değil. Hentbolda 3 senedir ikinci ligde oynuyoruz. Sıfırdan aldık bu takımı. 3-4 senedir biz bu işe hep birlikte emek verdik. Emeğimizin sonucunda da bu yıl ilk 4’e girerek play off oynamaya hak kazandık. Son maçta da Samsun gibi güçlü bir rakiple karşılaştık. Onlar yenseydi onlar play-off’a gidecekti. Samsun Tekkeköy gibi güçlü bir rakibi burada seyircimizin, yöneticimizin desteğiyle yendik. Play off için çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.

Gümüşhane’de hentbolun 3.yılında altyapıdan yetiştirilen 20 sporcu ve dışardan gelen 4 sporcu ile play oflara yükseldiklerini belirten Açıkbaş, kulüp yöneticisi Bizim Şarküteri sahibi Mesut Çiçek’in galibiyet sonrası oyuncuları kutlayarak galibiyet ve play-of primi dağıttığını söyledi.

Açıkbaş, takıma ekonomik olarak ciddi destek sağlayan Lüks Gümüşhane Seyahat sahibi Fazıl Ceylan, Divan Pastanesi sahiplerinden Mustafa Kızmış ve Şifa Eczane sahibi Vedat Soner Başer ile Köprülü İnşaat sahibi Ercan Köprülü ile tüm sponsorlara teşekkür etti.

Yönetici Mesut Çiçek ise ağırlıklı olarak Gümüşhaneli gençlerden oluşan kadrolarında altyapıya yaptıkları yatırımın meyvelerini verdiğini ve üçüncü yılda play-off’a kalma başarısı gösterdiklerini belirterek, şimdiki hedeflerinin play oflardan 1. olarak Gümüşhane’yi 1. ligde temsil etmek olacağını söyledi.

Galibiyetten ötürü oyuncuları ve teknik kadroyu kutlayan Çiçek, “Durmak yok antrenmanları yoğunlaştırarak 1.lig hedefine doğru koşacağız.” dedi.

Haberin Kaynağı: Figen Tok - www.gumushaneolay.com

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER