Kariyeri başarılarla dolu

Türkiye Voleybol Erkekler 1.Lig, B grubunun lideri temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik, emin adımlarla yoluna devam ederken, takımda orta saha oyuncusu olarak yer alan Fatih Ulusoy’un spor kariyeri başarılarla dolu.

Kariyeri başarılarla dolu

Türkiye Erkekler Voleybol 1.Lig, B grubunun lideri temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik, emin adımlarla yoluna devam ederken, takımda orta saha oyuncusu olarak yer alan Fatih Ulusoy’un spor kariyeri başarılarla dolu.

Takımın ikinci kaptanı da olan Ulusoy, 21 haftalık sürede oynadıkları tüm karşılaşmadan sadece takım olarak bir yenilgi aldıklarını, play-offun da en büyük adaylarından biri olduklarını söyledi.

Akreplerin gösterdiği bu başarıda, performansı ile dikkat çeken Ulusoy’un spor kariyerinin her geçen sezon yükseldiği ortaya çıktı. 1980 doğumlu olan ve 2.08 metre boyundaki Fatih Ulusoy voleybola Samsun DSİ’de başladı.

Fatih Ulusoy, sırasıyla Ziraat Bankası, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Fenerbahçe gibi üst düzey takımlarda forma giydi. 217 kere A Milli Takım formasını giyen yıldız oyuncu Batı Avrupa Kupası, Estonya Birinciliği, Çek Cumhuriyeti birinciliği, 2005-2006 Türkiye ikinciliği, Fenerbahçe yıllarında Türkiye İkinciliği, Ziraat Bankasın ile Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Avrupa dördüncülüğü gibi başarılar elde etti.

217 Defa Milli Takım Formasını Terletti

8-9 yaşlarında Samsun DSİ Spor Kulübünde voleybola başladığını dile getiren Fatih Ulusoy, gazetemize yaptığı açıklamada, “Hayatımın önemli zamanlarını voleybolda geçirdim. Voleybola lise çağlarında devam ettim. 1997 yıllarında 17 yaşında Ziraat Bankası Spor Kulübüne transfer oldum. 1997-2005 yılları arasında Ziraat Bankasında forma giydim. Bu yıllarda yükselişim çok hızlı oldu. 1998 yılında Genç Milli Takım ve A Milli Takım ile buluşma fırsatı yakaladım. 2005 yılından sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Takımına transfer oldum ve orada üç yıl forma giydim.2008-2009 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldum ve bir sezon sarı lacivert formasını terlettim.  2009-2010 sezonunda bir sezon daha Ziraat Bankasında forma giydim. 12 yıl A Milli Takımda görev yaptım. 217 kere A Milli takım formasını giydim. Yurt dışında sayısız başarılara imza attık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bir sezon Tokat’ta forma giydikten sonra yolarımız Torul Gençlik Voleybol Takımı ile keşişti” ifadelerini kullandı.

Ulusoy, “İlkokul yıllarımda yaşıtlarıma göre boyum daha uzundu. İki tane Beden Eğitim öğretmenim vardı. Birisinin branşı voleyboldu, diğerinin basketbol. Aralarında tatlı tartışmalar oluyordu. Hocalarımın her ikisi de beni kendi branşlarına almak istiyordu. O zamanlar her iki branşa da ilgim vardı ama voleybol daha çok ağır bastı” diye konuştu.

“Voleybol Benim İçin Bir Yaşam Tarzı”

Samsun’da voleybol,  üst düzey bir spor olduğunu belirten Yıldız Oyuncu, “Çok popülerdi. Samsun DSİ’de ilk lisansım çıktığı zaman daha çok sevmeye başladım, okulum ile birlikte rahatça yürütebiliyordum. Sonrasında Ziraat Bankasına transferim gerçekleşince artık voleybol benim yaşam tarzı oldu. En güzel çağlarım voleybol ile geçti” dedi.

Ulusoy, “Gelişmem çok hızlı oldu, ilk transferimden bir sene sonra kendimi A Milli takımda buldum. Voleybol benim için fiziksel ve sağlıksal bir spor olma amacından çıkmış artık para kazandığım bir iş haline gelmişti” şeklinde konuştu.  

“3-4 Yıl Daha Oynamak İstiyorum”

Gençlik yıllarında sürekli yükselişin devam edeceğini sandığını ama belli bir yaşa gelince durağanlık olduğunu anlatan Tecrübeli Oyuncu, “Alttan gençler yetişiyor. Özel hayatımızdan uzak kaldık. Kışın lig takımı yazın da 3-4 ayda Milli Takım kamplarında geçirdik. Milli Takımda ne kadar çok olursak o kadar göz önünde oluyorduk. Özel hayatında ailende her şeyde voleybol oluyor. Belli bir yaşa geldik ama ben 3-4 yıl daha voleybol oynamak istiyorum. Gençlere tavsiyelerde bulunuyorum, gerekli yerlerde ikazlar ediyorum. Kısacası tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Dördünce kademe antrenörlük belgesinde sahibim. Türkiye Voleybol Federasyonun kursu açtığında 2 yıl gibi bir sürede belgeyi aldım” değerlendirmesinde bulundu.  

Huzurlu Olduğum Yerde Başarılı Oluyorum

Ulusoy, “Benim için şehir önemli değil. Çok üst düzey takımlarda bulundum. Sayısız maça çıktım. Ben huzurlu olduğum yerde başarılar elde ediyorum. Yaşımdan dolayı çevremde aktif spor artık bırakmalısın diyenlerde oluyor ama ben bırakmayı düşünmüyorum. 3-4 yıl daha oynamak istiyorum. Vücudum buna izin veriyor. Bu işin artık keyfini almak istiyorum. Voleybola çok küçük yaşlarda başladım. Hızlı bir yükseliş ve çok stresli maçlarda görev aldım. Bundan dolayı şuan keyif alarak oynamak istiyorum. Yaz dönemlerinde antrenmanların başlamasını sabırlısızlıkla bekliyorum. Ben kendimi 25 yaşında gibi hissediyorum” dedi.

Askerde de Bırakmadım

İlk bedelli askerlik çıktığında yaşının tuttuğunu dile getiren Ulusoy, “Askerliğin bir ülke görevi olduğunu biliyordum, bu yüzden bedelli olarak yapmayı tercih etmedim. Gerekli belgelerimi hazırladım ve 15 ay askerlik görevimi icra etmeye çalıştım. Askerlik döneminde bile İzmir Ordu Milli Takımında bulundum ve sekiz ayımı yine voleybolda geçirdim. Ben bilinçli olarak bedelli olarak askerlik yapmadım. Askerlik zamanım benim iki sezon kaybına neden oldu ama buna kesinlikle değdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ulusoy, “Birçok üst düzey takımda forma giyme şansı yakaladım. Birçok kulüp gördüm ama Fenerbahçe’nin yeri ayrıydı. Gerek Camiası ile bu kadar spora değer veren çok köklü bir kulüptü. Çok güzel bir zamanlarım geçti. Ben evimde giydiğim takım formalarımı ütülü bir şekilde ve kazandığım madalyalar için ayrı bir köşem vardır” ifadelerini kulandı.

Başarı İçin Hırs Ve Azim Gerekli

Voleybolda veya herhangi bir spor branşında başarılı olmak isteyen bir sporcunun çok azimle çalışmasını gerektiğini söyleyen Tecrübeli Orta Oyuncu, genç oyunculara iki tavsiyesi olduğunu, bir tanesinin çok hırslı olmaları gerektiğini ve diğerinin ise kalben hissetmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Ulusoy daha sonra şunları kaydetti: “Geçen sezon sonu Mayıs ayında bana Gümüşhane Torul Gençlik takımından teklif geldiğinde hiç düşünmeden evet dedim. Çünkü bana anlatılanlar takımın bir hedefi olduğunu kanıtlıyordu. Torul Gençlik daha önce Efeler Liginde boy gösterdi. Bunu tekrarlamak istiyorlardı. Ben her zaman hedefi olan takımlarda oynadım.  Torul Gençliğinde bir hedefi vardı, bu durumda benim buraya gelmek için çok güzel bir neden. Antrenörümüz Mehmet Şahin ile birlikte takımız çok iyi gidiyor. Play-Off dönemi yaklaşıyor. Burada çok güzel bir amaç var. Bu amaç ulaşmak için beni burada görmek isteyen sayın başkanımız Özden Bostan’a çok teşekkür ediyorum.”

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER