'AK Parti 77 Milyonun Partisidir'

AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

'AK Parti 77 Milyonun Partisidir'
AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

Millet iradesinin tecelli ettiği, Türkiye ve Gümüşhane açısından dönüm noktası niteliği taşıyan bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren Zor, 30 Mart yerel seçimlerinin yapılacağı tarih olmaktan fazla bir memleket meselesi haline geldiğini söyledi.

AK Parti’nin sadece kendisine oy verenlerin, değil ülkede yaşayan 77 milyonun partisi olduğunun altını çizen Zor, “AK Parti hükümeti olarak bizim muhatabımız millet, görevimiz vatandaşımıza hizmet etmektir. Gümüşhane’de kısa sürede ortaya çıkan değişimleri inşallah hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir’ ifadesiyle milletin oynanan oyunu görüp sadığın başına gittiğini kaydeden Zor, “Yeni Türkiye yolunda ilerleyen Türkiye’yi tekrar karanlık günlere geri götürmeye çalışan güçlere milletimiz cevabını sandıkta verdi.” dedi.

Rekor oranda katılımın gerçekleştiği 30 Mart seçimlerinde AK Parti olarak Türkiye genelinde yüzde 45,5, Gümüşhane’de de yüzde 57,5 oranında oy aldıklarını ifade eden Zor, “Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez” diyerek çıktıları yolda demokrasi mücadelesinden büyük bir zaferle ayrıldıklarını söyledi.

Seçim süresi boyunca Gümüşhane’de ve tüm ilçelerde teşkilatların birbirine kenetlenerek müthiş bir çalışma örneği gösterip, olağanüstü çaba sergilediğini dile getiren Zor, “İl başkanımız ve yönetimi, merkez İlçe yönetimi, Gençlik kollarımız, kadın kollarımız Belediye Başkan adaylarımız, milletvekillerimiz, tüm teşkilat mensuplarımız Gümüşhane’nin tamamında halkımızla bütünleşmiştir. Herkesle bire bir temas kurmuş, halkımızın teveccühünü kazanmıştır. 30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletiyorum. Teşkilatımızın her bir mensubuna bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti olarak 13 yılda girdikleri 8. seçimi de tartışmasız bir zaferle kazandıklarını, il merkezi ve tüm ilçeleri hizmet edinmeyi şiar edinen AK Belediyecilik anlayışı ile buluşturduklarını ifade eden Zor, Gümüşhane ve tüm ilçelerini genel kalkınmada olduğu gibi yerel kalkınmada da çağ atlatıp, şaha kaldıracaklarını kaydetti.

Türkiye’nin 2013 yılında yüzde 4 büyüdüğünün açıklanması, İstanbul’da yapılacak olan dünyanın en büyük havalimanı, Marmaray projesi, nükleer santral anlaşmaları gibi dev bütçelerle yapılacak olan projelerin hem Avrupa’yı hem Amerika’yı hem de diğer güçleri rahatsız ettiğini ifade eden Zor, Türkiye’ye ye bu sebeplerden dolayı saldırıldığını belirterek, “Sağlık, ulaştırma, milli eğitim ve tarım alanında Türkiye çağ atladı. Bunun için ülkemize böyle bir top yekûn bir saldırı var. Türkiye demokratikleşme yolunda emin ve güçlü adımlarla ilerliyor.” diye konuştu.

Açıklamasında Mısır’da 529 kişi için verilen idam kararını da eleştiren Zor, şunları söyledi: “Bunun yanı sıra kardeş ülke Mısır’da bunun tam tersine olan bir durum ile karşı karşıyayız. Sandıkta çalınan iradelerine sahip çıkmak isteyen Mısır halkının iradesine cunta yönetimi tarafından ipotek konulmuştur. Mısır’da bir mahkeme 3 Temmuz 2013’te askeri darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin taraftarı ihvan üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırdı. Dünya’nın gözü önünde işlenen bu insanlık suçuna tüm Batı ülkeleri sessiz kaldı. Mısır’da 529 insan için darbeciler tarafından verilen idam kararını, tüm AK Parti ailesi olarak esefle kınıyor ve tüm dünyayı 529 insanın sesi olmaya davet ediyorum.”

Türkiye’de artık darbe teşebbüslerinin, cunta faaliyetlerinin geride bırakıldığını, büyük Türkiye yolunda ilerleyen daha aydınlık bir gelecek için var gücüyle çalışan bir hükümet olduğunu belirten Zor, “Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların karşısında;  Türk milletinin arkasında olan güçlü bir hükümet var. Meydanlar ve seçim sandıkları artık milletin. Ülkemizde artık milletin iradesi tecelli ediyor. Bu seçimlerin Türkiye’nin artık kazanımlarını kaybetmeyeceğini, 2023 hedeflerine doğru adım adım ilerleyeceğini ve ülkemizi hiç kimsenin yolundan döndüremeyeceğini göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Zor, şunları söyledi: “Bu vesileyle Başbakanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 30 Mart yerel seçimleri sürecinde ilimize teşrif eden genel başkan yardımcımız Prof.Dr. Sayın Numan Kurtulmuş bey’e ve kabinemizin kıymetli bakanlarına, gösterdikleri üstün gayretten dolayı 22.23.24. dönem Millet vekillerimize, tüm teşkilatımıza ve emeği geçen herkese, değerli Gümüşhane halkına, oyunu veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Yeni görevlerinde Belediye Başkanlarımıza, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimizle tüm muhtarlarımıza başarılar dilerken, eski Belediye başkanı Mustafa Canlı’ya emeklerinden ötürü teşekkür ederim. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.”
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER