Demir: AK Parti Torul'da Hak İhlali Yaptı

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, dün Torul’da yapmayı planladıkları mitinglerini AK Parti’nin kendilerine tahsis edilen saatte alanı terk etmemesi nedeniyle yapamadıklarını ve ortaya bir hak ihlalinin çıktığını söyledi.

Demir: AK Parti Torul'da Hak İhlali Yaptı
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, dün Torul’da yapmayı planladıkları mitinglerini AK Parti’nin kendilerine tahsis edilen saatte alanı terk etmemesi nedeniyle yapamadıklarını ve ortaya bir hak ihlalinin çıktığını söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duman, İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Kasım Yeşil ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Demir, AK Parti’ye eleştiriler yöneltti.

AK Parti’nin miting saatinin dolmasına rağmen mitingi sonlandırmadığını ifade eden Demir, AK Parti’nin miting alanını terk etmediğine dair tutanak tutulduğunu belirterek, “Bizim Torul İl Genel Meclisi adayımız Ahmet Çubukçu ve Torul ilçe başkanımız Hilmi Yıldırım, miting alanında bulunan sayın vekilimiz Kemalettin Aydın beye bu hususu ifade etmişler. Miting alanında bulunan emniyet yetkililerine bu hususta bilgi verilmiş ve miting saatinde miting alanını bize terk etmediklerine dair tutanak tutulmuştur. Bu hadise sonrasını Torul İlçe Seçim Kurulu’na şikayetimiz yapılmıştır.” dedi.

Yerel yönetimlerde öncelikli amacın adil ve hakça bir yönetim olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu: “Adil ve hakça yönetim anlayışının temeli de insanların kişilerin, haklarına, hukukuna öncelikle riayet edilmesidir. Yaşadığımız bu hadisede AK Parti Teşkilatı tarafından bize karşı gösterilen tutumun hakkımızın ihlali olarak gördüğümüz gibi aynı zamanda Torul’daki seçmenin, halkın bilgi edinme ve adayları tanıma fırsatı haklarının ihlal edildiğini düşünüyoruz.”

AK Parti’nin kendi miting saatlerinin bitimine 15 dakika kala miting alanını kendilerine teslim ettiğini dile getiren Demir, “Göstermiş oldukları bu mütecaviz tavırdan dolayı kendilerini kınıyoruz. İktidar partisine ve vekillerimize bu anlamda göstermiş oldukları tavır yakışmadı. Öncelikle devlet yöneticilerinin ve halk temsilcilerinin bu anlamda daha fazla hassasiyet göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü vekillerimiz sadece bir partinin vekili değil, bu halkın vekilleridir. Kendi siyasi partilerinin anlayışını ve haklarını müdafaada gösterdikleri gayreti bize karşı da göstermelerini bekliyorduk. Ama maalesef böyle bir üzücü hadise yaşadık. Buna benzer hadiseler bilhassa Van’da ve Bağcılar’da AK Parti Teşkilatları tarafından bize karşı gösterilmiştir. Biz hiçbir zaman seçim çalışmalarında mütecaviz bir tavır içerisinde olmadık. Herkesin seçim propagandasını hakça ve özgürce yapmasına gayret gösterdik ve bu anlamda elimizden gelen tüm samimiyetimizle, tüm imkanlarımızla yardımcı olmaya çalıştık. Herkesin seçim üzerinde daha fazla bu hususiyetlere saygı göstermesini, ehemmiyet göstermesini bekliyoruz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER