Gümüşhane 30 Yılını Heba Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, Gümüşhane’nin son 30 yılını heba edildiğini belirterek, yaşanılabilir bir Gümüşhane’yi yeniden kurmak için vatandaşlardan destek istedi.

Gümüşhane 30 Yılını Heba Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, Gümüşhane’nin son 30 yılını heba edildiğini belirterek, yaşanılabilir bir Gümüşhane’yi yeniden kurmak için vatandaşlardan destek istedi.

"GÜMÜŞHANE'NİN KENT KİMLİĞİ SON 30 YILDA YOK EDİLDİ"

Yaptığı açıklamada kimliği ve mensubiyeti ile gurur duyduğu ve tüm yaşamını paylaştığı Gümüşhane’ye yönetmeye talip olduğunu kaydeden Köksal, “Ayrıca benim bu talebimi yerinde bularak beni CHP’nin bir neferi olarak bağrına basan camiamıza da ayrıca teşekkür ederim. Talip olduğum görevin ne kadar zor olduğunu özellikle Gümüşhane’nin son 30 yıldır kent kimliğinin nasıl yok edildiğini üzülerek belirtmekte yarar görmekteyim.” dedi.

Özellikle Gümüşhane’nin bu zaman diliminde kültürel miras ve geleneklerinin yok edildiğini, kent yönetilirken idare edenlerin değişen şartları bu kent üzerinde yanlış uyguladığını, toplum gereksinimlerinin yanlış algılandığını, yapılan projelerin kentin coğrafi ve iklimsel özelliklerini taşımadığını, anıtsal yapıların beklenildiği kadar korunulmadığını ve kent meydanları ile sokakların kenti temsil edemeyecek kadar kötü olduğunu tespit ettiğini dile getiren Köksal, “Ayrıca folklorik ve sosyo kültürel faaliyetlerin sürekli kan kaybı ile değer kaybına uğradığını, örneğin kent kimliği belirlenmesinde itici olması gereken Kuşburnu ve Pestil şenliklerinin kente beklenen katkıyı yapmaktan uzak olarak düzenlendiğini üzülerek belirtmek zorundayım. Bu konuda Belediyemizin sürekli olarak Valiliğin eline bakması ve sponsor konusunda kılını kıpırdatmaması yapılan etkinliklerin kısır kalmasının en önemli nedenlerinden birisidir.” dedi.

Kenti yönetmeye talip olan insanların her şeyden önce kent kimliğini iyi bilmeleri, kentin sorunlarını birlikte yaşadığı halka çözmeleri, iş önceliklerini çok iyi tahlil etmeleri, önceliklerin özellikle halka ne verdiğini iyi hesap etmeleri ve de hiç kimseye diyet borcunun olmaması gerektiği kanaatinde olduğunu belirten Köksal, şöyle konuştu: “Gümüşhaneliye öncelikle şunun sözünü veriyorum: Şehrin kıt kaynaklarını hiçbir şekilde hovarda kullanmayacağım.  Seçildiğimde yandaş ve yakındaş tabirini inşallah hiç kullandırmayacağım. Yapılmayacak ve uygulanamayacak hiçbir vaadim olmayacaktır. Her altı ayda bir kendi mal varlığımı Belediye sitesinden yayınlayacağım. Ayrıca Belediye bilançosu 24 saat siteden kontrol edilebilecektir. Bu yola çıkışımın özünde kentin yanlış yönetildiğini görmem sebep olmuştur. Yukarıda da bahsettiğim üzere bu il son 30 yılını heba etmiştir. Gecekondu gerçeği ve şehiriçi ulaşım sorunu başlı başına bir derttir. Ben iyi yaptım diyenler, yada başarılıyım diyenler özellikle Hasanbey, Güzeller ve kentin tüm mahallelerine gitmelidir. İki aracın yan yana geçemeyeceği dar ve bakımsız yollar her halde benim eserim değildir. Kanalizasyonu ve altyapısı olmayan, her dönem ihmal edilen Süleymaniye mahallesi benim eserim değildir. İyi yaptım, çalıştım diyenlerin icraatları ortadadır. Bir şehir düşünün engelli vatandaşlarımız yok sayılmakta ve onlar için hiçbir tedbir alınmamaktadır. Dertlerimiz çok, ancak ufak çabayla, düşük maliyetle çoğu sorunumuzu çözebiliriz kanaatindeyim. Kamu deneyimimde öğrendiğim önemli bir tecrübe de, her şeyin para ile çözülmediğidir. Önemli görevlere talip olan yöneticinin bir vizyonunun olması gerektiği kanaatini taşımaktayım. Mensubu olduğum partim CHP ve ben her şeyden önce hemşehrilerimin sağduyusuna güvenmekteyim. Tüm hemşehrilerime sesleniyorum, bizimle birlikte, yaşanılabilir bir Gümüşhane’yi yeniden kurmaya var mısınız?”
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER