Gümüşhane'nin Kadın Muhtarları Mazbatalarını Aldı

Toplam 13 mahallesi bulunan Gümüşhane kent merkezinde, erkek rakiplerine büyük fark atarak seçilen iki kadın muhtar mazbatalarını aldı.

Gümüşhane'nin Kadın Muhtarları Mazbatalarını Aldı
Toplam 13 mahallesi bulunan Gümüşhane kent merkezinde, erkek rakiplerine büyük fark atarak seçilen iki kadın muhtar mazbatalarını aldı.

Karşıyaka Mahallesi muhtarı Arzu Ay ile Eskibağlar Mahallesi muhtarı Sevil Kullukçu, mazbatalarını Merkez İlçe Seçim Müdürü Şengül Levent’ten aldı.

Diğer muhtarlarla birlikte mazbatalarını alan Ay ve Kullukçu, daha sonra gazetecilere yaptıkları açıklamada mahallelerine kadın eli değeceğini belirterek, önceliklerinin çevre temizliği olduğuna vurgu yaptı.

Eskibağlar Mahallesinde yarıştığı iki erkek adaya 79 oy fark atarak muhtar seçilen Sevil Kullukçu, “Seçim bir yarıştı ve çok güzel geçti. 126 oy alarak muhtar seçildim. Diğer adaylar ise 47 ve 9 oy aldı.” dedi.

Mahallenin en önemli sorununun içme suyu olduğunu kaydeden Kullukçu, “İlk işimiz içme suyu sorununu çözmek olacak. Temiz bir mahalle en büyük hedefim. Çevre temizliğine büyük önem veriyorum. Çevre temizliğine kadın eli değecek. Yağmurlu havalarda mazgallar tıkanıyor. Bu durumun önüne geçmek için belediyemizle işbirliği yapacağız. Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri ürünlerin satışa çıkarılması için satış reyonu kuracağız.” diye konuştu.

Karşıyaka Mahallesi muhtarı Arzu Ay ise 863 oy alarak rekora imza attığını belirterek, üç erkek muhtar adayı ile girdiği yarışı başarıyla sonuçlandırdığını ve mahallesi için çok güzel projelerinin olduğunu söyledi.

Önceliğini çevre temizliğine vereceğini ifade eden Ay, “Başta Belediyemiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile iyi diyalog içerisinde olacağım. Kadınlarımız için evlerinde ürettikleri ürünleri desteklemek ve satışa sunmak için mahalle satış reyonu açmak istiyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER