'Hasanbey, Gümüşhane'nin kalbidir'

Gümüşhane'de yerel seçimler öncesi özellikle muhtar adaylarında genç isimlerin ortaya koyduğu vizyon değişim rüzgârlarının esmesine neden oluyor.

'Hasanbey, Gümüşhane'nin kalbidir'
Gümüşhane'de yerel seçimler öncesi özellikle muhtar adaylarında genç isimlerin ortaya koyduğu vizyon değişim rüzgârlarının esmesine neden oluyor.

Daha önceki yerel seçim dönemlerinin aksine, halkın iradesinin ne diyeceğini kestirebilmek çok zor olsa da, Gümüşhane Mahallelerinde gençler, alışılagelmiş zihniyeti değiştireceğe benziyor.

Bu genç ve vizyonu geniş adaylardan birisi de Hasanbey Mahallesi muhtar adayı Hamza Bayrak. 1980 doğumlu Bayrak, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Teknikeri Bölümü mezunu ve yaklaşık 8 yıldır Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Hasanbey Mahallesi’nin geleneklere bağlı aynı zamanda yenilikçi ve genç bir muhtara ihtiyacı olduğuna inandığı için aday olduğunu belirten Hamza Bayrak; “Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışacağız” sloganıyla yola çıktı.

Gümüşhane’nin bir vücut olarak ele alındığında Hasanbey Mahallesinin o vücudun kalbi olduğunu belirten Bayrak; “Hasanbey Mahallesi ilimizin en köklü yerleşim yerlerinin başında geliyor. Hasanbey Mahallesi demek, Gümüşhane’nin merkezi demektir. Bu vasıflara sahip bir mahallenin, bu vasıflara paralel hizmet alması gerekiyor. Ancak Hasanbey Mahallesi maalesef hak ettiği hizmeti alamamıştır. Bu hizmetleri almak için sorunların birinci elden takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Mahalle sakinlerimizin tercihi bizden yana olursa, ekip halinde mahallemizin sorunlarını yaşayan ve bilen kişiler olarak çözümlerini de hızla yerine getireceğiz. Muhtarlık her ne kadar mahalli idarelerin en küçük birimi gibi gözükse de, aslında en büyük görev muhtarlara düşüyor. Biz bu görevin bilincinde olarak mahallemizin yeni yüzü olacağız” dedi.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER