'İşimiz Sadece Mühür Taşımak Olmayacak'

Bağlarbaşı Mahallesinin sevilen simalarından Ahmet Aykutan, muhtarlığın sadece mühür taşımak olmadığını belirterek Bağlarbaşı Mahallesine muhtar adayı olduğunu açıkladı.

'İşimiz Sadece Mühür Taşımak Olmayacak'
Bağlarbaşı Mahallesinin sevilen simalarından Ahmet Aykutan, muhtarlığın sadece mühür taşımak olmadığını belirterek Bağlarbaşı Mahallesine muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Bir dönem Gümüşhane Belediyesinde çalıştıktan sonra 1968 yılında Gümüşhane Yol, Su ve Elektrik Müdürlüğüne geçiş yapan Aykutan, YSE'de çalışırken YSE Spor Kulübünde de kurucu üyelik, yönetim kurulu üyeliği ve Başkanlık görevlerini üstlendi.

Köy Yol İş Sendikası Başkanlığı ve Türk-İş İl Temsilciliği görevlerini de yürüten Aykutan, 1988 yılında emekli olunca Gümüşhane Belediye Meclisi üyeliğine seçildi. Aykutan, bu sırada Belediye Encümen üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde de bulundu.

Bağlarbaşı Mahallesi için yapılabilecek olanları ve öncelikli hedeflerini sıralayan Aykutan, bu tespitlerini şöyle sıraladı:

“Bağlarbaşı Mahallesi, Gümüşhane Üniversitesini de içine alan, Merkez ilçenin en büyük mahallesidir.

Bu nedenle; Üniversite öğrencileri ve akademik personeli için (Kendi bünyesinin dışında) sosyal tesisler, parklar, eğlence mekanları yaptırılması konusunun ele alınmasına katkıda bulunabilir.

Altyapı hizmetleri her ne kadar yapılmış ve yapılma aşamasında ise de daha da geliştirilmesi için Belediye ile sıkı bir işbirliğine gidilebilir.

Çevre yolumuzun tüm sanat yapılarıyla birlikte yapılabilmesi için çalışmalar yapılabilir.

Sulama, Bağlarbaşı'nın hayat damarlarından birisidir. 1970'li yıllarda yapılan sulama kanalları işlemiyor artık. Sulama kanalının, hem Harşit Çayından hem de Çamlıköy deresinden yeniden tesisi gerçekleştirilebilir.

Mahalle boyunca uzanan Harşit Çayı'nın iki yakasına yürüme parkuru yapılması planlanarak hayata geçirilmesi sağlanabilir.

Doğalgaz'ı tüm mahalle halkı tarafından alınması teşvik edilebilir.

Belediye Otobüsünün Kıran Mahallesine kadar uzanmasının takibi yapılabilir.

İhtiyaçlı üniversite öğrencilerinin barınma ve iaşesi gündeme taşıyacak ve bu amaçla katkı sağlayacak bir oluşum hazırlanabilir.”
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER