İşte CHP'nin Projeleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, seçilmesi halinde ilk uygulayacağı projenin bekar memur ve öğrenciler için 50 metrekarelik apart daire yapımı olacağını söyledi.

İşte CHP'nin Projeleri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, seçilmesi halinde ilk uygulayacağı projenin bekar memur ve öğrenciler için 50 metrekarelik apart daire yapımı olacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerin bazılarını paylaşan Köksal, ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya sert eleştirilerde bulundu.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya şehre yeni atanan ve misafirhanelerde yer bulamadığında bin 200 liralık maaşla 700 lira kira veren memurları, üniversite öğrencilerinin kira sorunlarını hiç düşüp düşünmediğini soran Köksal, “Memur ve öğrenci barınma ihtiyaçlarına yönelik apart daireler yapmak hiç aklına gelmez mi? Gümüşhaneli hemşehrilerim teveccüh eder beni seçerlerse uygulayacağım ilk proje bekar memurlar ve öğrencilere 50 metrekarelik apart evler yapmak olacaktır.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILACAKTIR”

Diğer önemli bir projesinin ise mevcut iktidarın ve Belediye’nin yapmayı göze alamadığı kentsel dönüşüm projesi olacağını kaydeden Köksal, “Bu proje ile semtte oturanların mahallelerinde ve yakın çevresinde kalması, ikamet edenlerin itiraz haklarını sonuna kadar kullanmaları, sakinlerin yeşil alanlardan yararlanmaları, ne kadar aidat ödeyecekleri, konut için borçlanma durumlarını öğrenmeleri ve bütçelerine göre aidat ödemeleri sağlanacaktır. Sabit ve yüksek aidat dar gelirlileri çıkmaza sokmaktadır. Mevcut Belediye Başkanımızın yaptığı gibi 120-150 bin TL bandında satışa sunulan evler gibi rant projeleri uygulanmayacaktır. Belediyemizin sattığı dairelere yerleşenleri izliyorum, kaç dar gelirli bu dairelerden edinmiştir? Kaç yoksul ev sahibi olmuştur? Kaç yetim ve şehit ailesi bu projeden indirimli olarak yararlanmıştır? Varsa yoksa para. Belediyecilik bu değildir. Belediyecilik yoksulun ve yetimin sahibi olmaktır. İhale ile bir Belediyenin konut satması oldukça gülünç bir durumdur. Parası olan alıyor, olmayan gariban ellerini ovuşturuyor. Bu mudur belediyecilik? Bu şehir yoksulun, dar gelirlinin, emeklinin ve fakirin elinde tutan sosyal demokrat belediyecilikle kesinlikle tanışacaktır. Belediyenin ihale ile daire satma devri kapanacaktır. Öncelikli amaçlarımdan birisi de evsizleri tespit edip, yoksullardan başlayarak konut yapıp dağıtmak olacaktır. CHP olduğu sürece kimse kendini yalnız hissetmeyecektir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER