'Kenti Cazibe Merkezi Yapacağız'

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, seçim çalışmalarına devam ediyor.

'Kenti Cazibe Merkezi Yapacağız'
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Kentteki esnafı ziyaret eden Çimen, Gümüşhane’nin, geleceğin dünyasında nasıl bir şehir olarak yer alacağı ve nasıl bir fonksiyon icra etmesi gerektiği hususunda, kapsayıcı bir planlamanın yapılması gerektiğini belirterek, bunun ön koşulunun ise AK Belediyecilikin şehirde tesis edilmesi ile mümkün hale geleceğini kaydetti.

Şehrin 100. kuruluş yılı olan 2018’i kendilerine ilk hedef olarak aldıklarını belirten Çimen, “İlk hedefimiz 2018. Bu tarihe kadar başta sağlıklı ve tertemiz şehir içme suyu projesi ile kentin diğer temel alt yapı sorunları bu 4 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. İkinci kentsel açılım ve dönüşüm süreci ise 2029’da tamamlanmış olacak ki bu sürecin ilk yarısı olan 2023’te şehri bölgesel bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. 2023-2029 sürecinde ise özgün ve dikkat çekici kentsel silüeti ile markakent bir Gümüşhane bütünüyle ortaya çıkmış olacak. Şehrin kurtuluşunun yüzüncü yılına 4 yıl kalmış olmasına rağmen, şehirde vizyoner hiçbir somut çalışmanın yapılmadığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

Çimen, 30 Mart yerel seçimlerini hedeflerini gerçekleştirmeleri için bir eşik olarak gördüklerini kaydederek, “Gümüşhane’nin bir an önce bu kısır döngüden kurtularak, geleceğini hak ettiği nispette inşa sürecine girmesini hedefliyoruz. Yeni Gümüşhane’mizi, kültür ve medeniyetimizin temel değerleriyle barışık bir şekilde inşa etmek büyütmek, geliştirmek, bir markakent olarak geleceğin dünyasına hazırlamak istiyoruz. 30 Mart seçimlerini de işte bu büyük hedefin gerçekleştirilmesi yolundaki en önemli eşik olarak görüyoruz. 12 yıldır Tayyip Erdoğan’ın hayallerine büyük bir inançla destek veren Gümüşhaneli kardeşlerimizin, 30 Mart’ta bu büyük sadakatinin gereğini yerine getirerek, şehrimizin istikbali adına Gümüşhane Belediyesi’nin anahtarlarını Başbakanımıza emanet edeceğinden hiç şüphe etmiyoruz” diye konuştu

Çimen, “Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, öğrenciler gibi sosyal guruplar başta olmak üzere tüm Gümüşhane halkına hitap eden sosyal ve kültürel projeler hayata geçirilecektir. Çalışmalarımız yarınların Türkiye’sine göre şekillendirilecek, her şey güçlü, kaliteli, huzurlu, ucuz ve kolay yaşanabilir insan odaklı bir kent oluşturmak adına hayata geçirilecektir. Diğer yandan Gümüşhanevi Kültür Vadisi Projesiyle, şehrimizin manevi kimliği de derinleştirilerek, üniversitemizle paydaş uluslar arası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Enstitü ve Kütüphane Kompleksi hayata geçirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER