'Şehirlerin Yönetimi Büyük Önem Taşıyor'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duman, şehrin acil, kısa ve orta vadede ele alınması gereken sorunlarını açıkladı.

'Şehirlerin Yönetimi Büyük Önem Taşıyor'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duman, şehrin acil, kısa ve orta vadede ele alınması gereken sorunlarını açıkladı.

Yaptığı açıklamada, şehirlerin medeniyetlerin yapı taşları ve insanların yaşam alanları olduğunu belirten Duman, bu anlamda çok farklı bir yeri ve anlamı olan şehirlerin yönetiminin de büyük önem taşıdığını söyledi.

Yaşanabilir şehirler için adil ve hakça bir yönetime ihtiyaç olduğu gibi hizmet ehli yöneticilere de ihtiyaç olduğunun altını çizen Duman, “Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören misyon sahibi yöneticiler bu çok mesuliyetli göreve haklı olarak talipçi olmak istemezler. Yani göreve talip olmazlar ama görevden vazifeden de kaçmazlar.” dedi.

Vatandaşların görüş, öneri ve eleştirilerine açık olduğunu bir kez daha ifade eden Duman, şehrin sorunlarını önem sırasına göre acil, kısa ve orta vade olarak üç başlık altında topladıklarını söyledi.

Duman’ın ele aldığı sorunlar şöyle:

ACİL OLARAK EL ATILMASI GEREKEN MESELELER:

1-Maalesef şehrimizin içme suyu sağlıklı ve kaliteli değildir. Bu anlamda şehrin çevresinde var olan göze, kaynak, yayla sularını toplayacağımız içme suyu barajı ile işe başlayacağız ve halkımıza sağlıklı, kaliteli içme suyu sunacağız.

2- Atatürk Caddesine sıkıştırılmış şehrimizi; yeni ticari alanlar, caddeler, toplu yaşam merkezleri ve konut alanları ile şehre koridor açacağız ve şehrin yükünü böylece dağıtmış olduğumuz gibi sıkışan trafik sorununa, park soruna da çözüm kavuşturmuş olacağız.

3-İmar kirliliğine son verecek büyüdükçe köye dönüşen şehrimize yeni vizyon kazandırarak hoş görüntüsü olan ahenk içerisinde bir şehir için cadde, yol, yeşil alan, park alanı, pazar alanı gibi yerleri düzenleyerek şehrimizin cazibesini artıracağız.

KISA VADEDE EL ATILMASI GEREKEN MESELELER:

1-Gelişen ve büyüyen Üniversite ile uyumlu olarak modern yapıların inşa edildiği, Üniversite Şehri kimliğini kazandıracak sosyal kültürel faaliyetlerin öncüsü ve bu alanda ki altyapısını sosyal donatılarını, alanlarını tamamlamış bir şehir inşa edeceğiz.

2-Konut sorunu akılcı çözüm önerileri ile Türkiye’nin en başarılı mimarlarından istifade ile ananemizi, kültürümüzü ve komşuluk hukukumuzu da yaşatacak mahalleler inşa edeceğiz. Kentsel dönüşüm adı altında 10-12 katlı beton bloklar inşa etmeyeceğiz. Taklitçi değil Taklit edilen olacağız.

3-Sağlıklı nesiller için şehri her yönü ile ve her türlü spor aktivelerinin yapılabildiği spor kompleksleri inşa edeceğiz. Önce Ahlak ve Maneviyat düsturu gereği ahlaklı maneviyatlı bir neslin yetişmesi için Ahmet Ziyauddin Medrese geleneğine besmele çekip onun adına külliyeler inşa edeceğiz.

ORTA VADEDE EL ATILMASI GEREKEN MESELELER    :

1-Belediyeyi ve hizmetlerini şehrin ekonomik canlılığında lokomotif hale getireceğiz. Belediye bünyesinde kuracağımız iştiraklerle konuttan, park bahçe, ağaç peyzaj işlerine kadar hayatın tüm alanlarında ekonominin canlanmasında rol ve model olacağız.

2-Çılgın değil Akıllıca projelerle şehrin coğrafi özelliklerini avantaja dönüştürerek şehrimizi cazibe merkezi haline getireceğiz ve artık Gümüşhane Trabzon’a Trabzon Gümüşhane’ye akın edecek.

3-Sorunları ve Çaresini bilen bir tecrübe ile şehrimizin birkaç yıl içerisinde nasıl değişebileceğini ve kalkınabileceğini bizler ispata hazırız ya sizler görev vermeye hazır mısınız.?
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER