Ağaç’tan hemşehrilerine mektup var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç, Gümüşhaneli hemşehrilerine hitaben bir mektup kaleme aldı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala, ‘Bu mektubu size bir Belediye Başkanı adayından öte bir evladınız, bir kardeşiniz, bir dostunuz, bir arkadaşınız olarak yazıyorum’ diyerek kaleme aldığı bir mektup ile hemşehrilerine seslenen Ağaç, dinleyenleri duygulandırdı.

Yalnızca seçim sürecinde değil yıllardır sokaklarda, düğünlerde veya cenazelerde gece gündüz hemşerileri ile bir arada olan ve dertlerine kulak veren CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ağaç, bu defa kentte yaşayan vatandaşlara kaleme aldığı bir mektup ile seslendi. Kendisinin yazdığı ve seslendirdiği mektubunu sosyal medya hesaplarından da paylaşan Ağaç'ın bu paylaşımı kısa sürede büyük beğeni topladı.

“Bütün gayretim sizin yaşam koşullarınızı düzeltmek”

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç hemşehrileri için kaleme aldığı mektubunda şu ifadelere yer verdi, “Değerli Gümüşhaneliler, sevgili hemşerilerim, bu mektubu size bir belediye başkanı adayından öte kadim kenti, Cumhuriyetin ilk maliye bakanını yetiştiren, ismini gümüş gibi pırıl pırıl ve tertemiz insanlarından alan Gümüşhanem için kaleme alıyorum. Kız kardeşlerim, bacılarım biliyorum ki çocuklarınızın geleceği için çırpınıyorsunuz. Onların daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir geleceği olsun istiyorsunuz. Gümüşhane’nin eli öpülesi anneleri, çocuklarınızın işsizliğinden dertlendiğinizi, onların geleceklerinden endişe ettiğinizi biliyorum. Çünkü, o güzel yüzlü çocuklarınızı her gün caddelerde, sokaklarda görüyorum. Onları tanıyorum. Sakın moralinizi bozmayın, canınızı sıkmayın. Ben sessiz çoğunluğun sesiyim, kimsesizlerin kimsesiyim. Kenarda kalmış, unutulmuş, hakkı yenmiş, ötekileştirilmiş, torpili, dayısı olmadığı için önü kesilmiş çocuklarınızın en büyük güvencesi olacağım.Bütün gayretim onlara güvenli bir gelecek sunabilmek içindir. Ömrünün ikinci baharını yaşayan fedakar ve cefakar emekli büyüklerim. Ekonomik şartların sizi çok zorladığını biliyorum. Bütün gayretim sizin yaşam koşullarınızı düzeltmek, elinizi rahatlatmak, ömrünüzün kalan bölümünü huzur içerisinde geçirmenize yardımcı olmak içindir.”

“Sizin için ne yapsam azdır”

Ağaç, yediden yetmişe tüm Gümüşhanelileri kucakladığı mektubuna şöyle devam etti, “Sevgili genç kardeşlerim sizin için Gümüşhane’de sizlere yepyeni bir hayat ve yepyeni fırsatlar oluşturacağım. İster eğitiminizde isterse de iş hayatınızda her konuda bir baba, bir abi gibi 7-24 sizin sorunlarınızın çözümü için mücadele edeceğim. Sevgili Gümüşhaneliler, değerli hemşerilerim, kısaca 5 yıl boyunca Gümüşhane’nin çok daha güzel, çok daha yaşanabilir bir kent olması, insanlarının mutlu, huzurlu bir yaşam sürmesi için bana vereceğiniz yetkiyi hakkaniyet ve liyakatla kimseyi ayırmadan, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde kullanacağım. Ben size güveniyorum. Kendimi önce Allah’a sonra da sizlere emanet ediyorum. Bana güvenin. Bana destek verenlerin hiçbirini asla pişman ve mahcup etmeyeceğim. Ben bu şehrin, sizler de benim umudumsunuz. Benim için çocukların başkan amcası, gençlerin Bedri abisi, adam gibi adam, komutanım, bizim Bedri diyorsunuz ya, sizin için ne yapsam azdır. Şairin o meşhur düzeyleriyle mektubuma son veriyorum; Kızlarım, oğullarım var gelecekte. Her biri vazgeçilmez cihan parçası. Kaç bin yıllık hasretimin goncası. Gözlerinden, gözlerinden öperim. Bir umudum sende, anlıyor musun? Bir umudum sende, anlıyor musun?”

Haber: Zeynep KAYA

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 13:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
yorumcu
yorumcu - 1 ay Önce

ŞEREFLİ BİR TÜRK YARBAYI. NATO KARARGAH SORUMLUSU... HAYATINI DAĞLARDA GEÇİRMİŞ BEDRİ AĞAÇ GÜMÜŞHANEDEKİ GENÇLERİN DAHA İYİ BİR HAYAT YAŞAYABİLMESİ İÇİN MÜCADELE VERİYOR. BİZİM HALKIMIZ BUNU ANLAMAYAZ SAYIN BAŞKAN MAALESEF.

SIRADAKİ HABER