Araz Belediye Başkan adayı oldu

Gümüşhaneli iş insanı Zekai Araz, Anadolu Birliği Partisinden Gümüşhane Belediye Başkan adayı oldu.

Araz Belediye Başkan adayı oldu

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’ın katılımıyla Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen basın toplantısıyla Araz’ın adaylığı duyuruldu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yalçın, Araz’a destek isteyerek “Ben bu adama şahsım olarak kefilim. Zekai Araz’a sahip çıkın. Burada 22 parti Zekai Araz’ı destekliyor. Allah hayırlılara vesile eylesin inşallah. Bugünden itibaren Zekai Araz bizim Gümüşhane Belediye Başkan adayımız. 2 tane şey yapacağız. Bir maden müzesi, bir de matematik müzesi. Geri işler zaten çok kolay” dedi.

İş insanı Zekai Araz da “Memleketim için, çivi çakmak için yola çıktım ve Belediye Başkanlığı adayına Sayın Genel Başkanımızın teklifiyle imza attım. Belediyeden alacak olduğum maaştan bir kuruş benim hesabıma para girmeyecek. O maaşı yoksullara, öğrenciye ve ihtiyaç sahibine vereceğim” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin yıllardan beri köy havasından kurtulmadığını savunan Araz, “Öncelikli işler organizasyonu yapılmadığı için, ayrışma ve kutuplaşma yoluyla insanlarımıza eşit hizmet götürülmediği için, Gümüşhane'de mahalle sakinlerine, kanaat önderlerine, önemli caddelere öncelik verilmediği için, Doğu Karadeniz’de büyük bir kültür merkezi haline getirilmediği ve turizmden yeterli payı alamadığı, sürekli göç veren bir yalnız şehir halinden kurtarılamadığı için, her türlü önlemi almak hem de yeni projelerimle Gümüşhane'yi kalkındırmak için hak yolu, hakikat yolu Gümüşhane’mize hizmet yoluna kendimi adadım ve Anadolu Birliği Partisinden Belediye Başkanı Adayı oldum” diye konuştu.

Gümüşhane için çalışmalarına çoktan başladığını ifade eden Araz, “Bizim Belediye Başkanlığımızda tertemiz bir Gümüşhane göreceksiniz. Köy odalarımız, camilerimiz, ortak değerlerimiz, müzelerimiz, okullarımız el birliği ile Belediyemizce temizlenecek. Kültür abidelerimiz ve kültürel varlığımız korunacak. "Ortak Akılla” hareket edilecek. Zekai Araz demek: "Üşenmemek, Ertelememek ve Vazgeçmemek” demektir. Gümüşhane’mizi, Gümüşhane'nin ruhuna göre yeniden canlandıracağız, hareketli bir şehir haline getireceğiz. Hem ruhumuzu dinlendiren hem de Milli Şuura sahip halkımızda, tarımda, sanayide, kültür ve ticarette kalkınmış bir Gümüşhane hedefimiz var. Kadim yayla kültürünüzü de yeni konseptlerle daha da zenginleştireceğiz. Türkiye'de parmakla gösterilen, kimliği ve ruhu ile yaşatılan tarihi dokusuyla iç içe olan bir şehir haline getireceğim” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat Yalçın
Nihat Yalçın - 3 ay Önce

Mahallemin değerlerinden olan Büğüğümüz abimizi çıktığı bu yolda Allah utandırmasın.

SIRADAKİ HABER