Başer: Bazı veballerin üzerini hiçbir pankart örtemez

Seçim sürecinin başlamasından itibaren Gümüşhane’yi etkisi altına alan afiş ve pankart çılgınlığına bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’den geldi.

Başer: Bazı veballerin üzerini hiçbir pankart örtemez

Özellikle mevcut Başkan Ercan Çimen’in boş bulduğu her yere devasa boylarda afiş asmasını, ‘Bazı veballerin üzerini hiçbir afiş örtemez’ diyerek eleştiren Başer, “Sayın Başkan kanunları hiçe sayarak, yasak olan bölgeler dahil boş bulduğu her yeri resimleriyle dolduruyor. Bizim de bilmeden astığımız afişlerimiz vardı. İkaz edildiği andan itibaren, anında kaldırdık. Ama Sayın Başkan afişleri bırakın kaldırmayı, sayısını artırmaya devam ediyor. Aslında bu durum seçimle alakalı değil. Seçim sürecinden öncede her yere resimlerini asması da vatandaşımızın hafızasında tazeliğini koruyor. Belediyeden emekli olan vatandaşın emekli ikramiyesi dururken, çalışanın ikramiyesi, nöbet ücreti gibi birçok kalemde personel mağdurken, bu kadar para vererek devasa fotoğraflarla neyin üzerini kapatmaya çalışıyor merak ediyoruz. Ortada mağduriyet varsa ve bunun üzerine bu eylemler vebaldir. Sayın Başkanın bunları kendi paramla yapıyorum mazereti de, tarafımızca geçerli bir mazeret değildir” dedi.

Son zamanlarda Belediye Şirketi GÜMSAŞ’a olağan dışı bir fatura akışı olduğu yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Başer, “Umarız bu masraflar şirkete fatura edilmiyordur. Bu konunun da takipçisi olduğumuzu beyan etmek istiyorum. Beyaz Masanın aracı promosyon dağıtırken, Sayın Başkan belediye logolu çantalarla eşantiyon dağıtırken ve hala belediyenin tüm imkanlarını kendi namına seferber etmişken, bunu düşünmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Kıymetli vatandaşlarımız rahat olsun, Gümüşhanelinin her kuruşunu takip etmek, usulsüz harcanan her kuruşun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Memleket Adam sözü; 1 Nisan’dan itibaren Gümüşhanelinin her kuruşu Gümüşhanelilere harcanacak” ifadelerini kullandı.

Başer açıklamasının son bölümünde; mevcut Başkan Ercan Çimen’e “Afiş ve pankartları eski otogarın yerindeki çukurun ve insanların her gördüğünde psikolojisinin bozulduğu GÜMSAŞ Yaşam Evleri’nin üzerini kapat” tavsiyesinde bulundu. -- Bülten --

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER